Johtavaa tilanteenhallintaa vuodesta 1998

Tervetuloa sivustolle Rescue.fi
20.01.2019 kello 06:46


 Forum Index > Ammattikoulun palon tiedekunta > Tapakasvatus & Kulttuuri New Topic Post Reply
 Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella
Ensimmäinen | Edellinen | 1 2| Seuraava | Viimeinen
   
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 21:41 (Read 7550 times)  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Noniin, teen tästä reseptin, mutta alkutilanne on seuraava:

1/2 kg voita
4 sipulia
n. 0,5 kg naudan sisäfilettä, mureaa
1 litra aitoa Kermaa (ei mitään rasvatahnaa)
espanjalaista mietoa chilipaprikaa (eli suunnilleen normaalia paprikaa.
lihalientä tai fondia
valkoviiniä

3 plo Jussi Kävelijää (1krt Red ja 2krt Black)

Pannulle voita.
Viipaloidaan paprika ja sipuli ja kuullotellaan pannulla kevysti
Kaadetaan n. 0,5 litraa kermaa sekaan ja lihaliemikuutio tai fondia.

Annetaan muhia (en tiedä vielä kuinka kauan).


Lihat ovat lämminneet nyt aika pitkään ja odottelevat tuossa.

Potut "talon tapaan".

Jussin merkityksen konsulttina voi jokainen annostella itse.

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 21:50  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Kastikkeeseen lurautetaan hieman (kaadoin pullosta ns. kaulan pois) valkoviiniä.

Ollut nyt parikymmentä minuuttia ja lisäsin hieman kotona jauhetta rosepippuria.

Ohjelmassa on seuraavaksi pihvin paisto. Pannu on valurautaa (ruotsalainen) ja voita myös tässä vaiheessa.

Oliskohan syytä kehitellä salaattia?

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Mr Man
 05.04.2007 kello 22:17  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 11/09/06
Posts: 66
Oliskohan syytä kehitellä salaattia?
Näin alan ammattilaisena voin sanoa että vedä sitä sauvakävelijää vaan...

"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 
Profile Email
 Quote
Darth Vader
 05.04.2007 kello 22:23  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Taitaa mennä sauvamiestä in any case, jos on yhtään perinteet tallella tuossa keittiössä, ja senkin voi tulkita tiukan paikan tullen "salaatiksi..."

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 22:34  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Sauvamiestä meni kuten perinteisiin kuuluu, tosin varsin maltillisesti.

Pihvien paistoaika maltilliseen medium plussaan oli 5-6 minuuttia per puoli, mutta olivathan nuo Tex Willerin tapaan yli tuuman paistamisen jälkeenkin. Pirkkapikaniksien 2-3 minuuttia per puoli on oltava jollekin kotikokin viiden millin pihveille.

Kyllä se vaan niin on, että ei sitä aitoa voita ja kermaa korvaa mikään.

Ruokajuomana ei ollut sauvamies vaan punaviini.

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Mr Man
 05.04.2007 kello 22:37  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 11/09/06
Posts: 66
Se on hyvä että jollain on tässä ilmassa aikaa kotona nauttia Sisäfilettä kermaisella sipulilisukkeella. Ulkona olisi meinaan hieman ikävämpää nautiskeluilmaa...
Itse en mietiskele salaatin tekoa vaan nautin takkatulen (ja netin) äärellä itse Skotlannista uittamaa The Balvienne merkkistä...

"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 22:43  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Valitettavasti on vaan Jussia täällä, koska sattui olemaan Brysselin kentällä tarjouksessa.

Tuuli on tyyntynyt ainakin hieman päätellen pihapuiden kulmasta, joten alkuillasta tehty taktiikka puri: vaihdomme sahaan uuden teräketjun.

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Mr Man
 05.04.2007 kello 22:48  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 11/09/06
Posts: 66
Mikä on pääsiäisen kärsimyksen kunniaksi teurastetun lampaan optimaalinen resepti.
Olen kaksi (2) kertaa yrittänyt kruunata ristiinnaulitsemusjuhlan lampaalla, mutta molemmilla kerroilla on talosta on loppunut minttu. Tavaraa ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi peittämään sen palosaappaassa muhineen villasukan makua...
Eli suvun salainen resepti esiin!!!

"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 
Profile Email
 Quote
Darth Vader
 05.04.2007 kello 22:54  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Punaviini-lammaspata

Ensin pannulla paistetaan pekonia/silavaa että siihen saadaan rasvaa. Tämän jälkeen mukaan heitetään mehukkaita lampaan paloja, silputtu punasipuli ja valkosipulia. Näitä paistellaan suolaa varovasti lisäillen, kunnes lammaspalojen sivut ovat paistettu umpeen (lihan väriä saa silti näkyä). Samaan aikaan voi valmistella punaviiniä, eli lisää siihen pippuria ja hieman maissijauhoa ja ehkä tilkan vettä.
Kun lampaat ovat valmiita voi punaviiniseosta kaataa joukkoon niin että ne hukkuvat. Mukaan voi samalla heittää hillosipuleita, pilkottuja suolakurkkuja, sieniä, oliiveja, tms. Hella pienelle (niin ettei kiehu) ja pataa haudutellaan kannen alla, n. puolen tunnin välein nestettä lisäten. Keitoksen voi päästää loppuvaiheessa kohtuu kuivaksi.
Noin neljän tunnin kuluttua kun lammaspalat alkavat hajoilemaan, voi pyyhkiä kuolan suupieliltään ja laskea hellan lämpö minimiin ja panna perunat uuniin. Itse suosin rosmariiniperunoita valkosipulilla tai luuydin-valkosipuli-kermaperunoita: viipaloidut perunat pellille, päälle raastetaan valkosipulia, sitten suolaa ja pippuria. Muutama luu luuytimineen perunoiden päälle (n. viisi senttiä paksuja biittejä) ja kermaa kostukkeeksi.
Kun perunat ovat valmiita (nelisenkymmentä minuuttia) voi ruoan tarjota. Ruoan kanssa vahvaa punaviiniä.

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 22:58  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Ja lammas ei sitten todellakaan ole sitä joka on tarjouksessa. Nimimerkillä pettynyt haksahdettuaan joskus moiseen. "Pakaste - Uusi-Seelanti, pakastusvuosi viisvuotta sitten"

Reinin liha Hakaniemen hallissa on ok ostospaikka, mutta myös vantaalaisen K-Jättijaon tiskistä on saanut asiallista lammasta.

Nyt on karitsan paahtopaistia pihveinä yrtti-valkosipuli soossissa tuloillaan. Vaikka ei kuulosta yhtä komeelta kuin sisäfile, mutta on ihan asiallista tavaraa.

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Mr Man
 05.04.2007 kello 23:06  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 11/09/06
Posts: 66
Reinin liha Hakaniemen hallissa on ok ostospaikka, mutta myös vantaalaisen K-Jättijaon tiskistä on saanut asiallista lammasta.
Ostopaikka saisi mielellään olla *censored* tai joku muu VaSu-pelan kunta. tulee muuten vähän kalliit määkijät...

"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 23:10  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Valitettavasti sensuroidut kauppapaikat eivät ole tuotetukemme piirissä, mutta Google tuotti osuman *censored* kauppahallista. Alueelta löytyy todennäköisesti ainakin yksi osaava K-kauppias jolla on lihatiskin lisäksi tiskin takana myös osaava lihamestari. Pelkkä tiski ei tee autuaaksi vaikka sitä yritetäänkin väittää.

Veikkaan, että Intelligence Divisioonamme pyytää suunnaltanne vihjeitä?

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Mr Man
 05.04.2007 kello 23:20  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 11/09/06
Posts: 66
Valitettavasti sensuroidut kauppapaikat eivät ole tuotetukemme piirissä
Kannattaisikohan laajentaa, *vink, vink*
, mutta Google tuotti osuman *censored* kauppahallista.
Ensinnäkin. Mitä ei *censored* kauppahallista saa, SITÄ EI TARVITA. Koskee Mustaa makkaraa ja kalakukkoa. Toiseksi, tulosalueen parhaat lihat saa Lihaliike R. Jokiselta.
Veikkaan, että Intelligence Divisioonamme pyytää suunnaltanne vihjeitä?
Vihjeitä ja mielipiteitä tulee kuin liukuhihnalta...

"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 23:24  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Muokkasin lauseen huonosti jättäen auki takaportin. Meillä on tiedustelukanavia myös alueellenne, joita pitkin voimme tarkkailla antamiesi vihjeiden paikkansapitävyyttä.


Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Mr Man
 05.04.2007 kello 23:26  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 11/09/06
Posts: 66
Quote by: Clint+Eastwood

Muokkasin lauseen huonosti jättäen auki takaportin. Meillä on tiedustelukanavia myös alueellenne, joita pitkin voimme tarkkailla antamiesi vihjeiden paikkansapitävyyttä.

Tarkastetaanko mun sanomiset???
Eikö VaSun vasikoihin luoteta?!?!?!

"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 23:30  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Nyt täytyy varoa, ettei mene ruokareseptikeskustelu politikoinniksi, mutta yritetään.

Jo siitä hetkestä kun Jussi Kävelijä ensimmäisen kerran konsultoi tilanteenhallintaorganisaatiotamme hyvän kulinaristisen tuokion lomassa, olemme painottaneet check-crosscheck-doublecheck -metodia, jolla varmistamme pihvilihan tasaisen laadun.

Olemme epäilleet eri alueiden laatua tasaisesti, koska epäily on perusolettama. Mutta esimerkiksi Mäntsälästä löytyi taannoin erinomaista pihvilihaa.

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Mr Man
 05.04.2007 kello 23:36  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 11/09/06
Posts: 66
Oikein!! Epäile aina kaikkea. Et saa paskaa, jollet sitä välttämättä halua.
Onkohan "Suuri Sauvakävelijä" vaikuttanut iltaan riittävästi, kun juttu on tätä tasoa.

"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 23:38  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Vaihteeksi ihan leppoisa ilta. Hieman pelotti alkuillasta tuon tuulen kanssa, mutta lopputulos on ihan positiivinen. Linjalla roikkujat voisivat jakaa myös pääsiäisgastronomiset visionsa kanssamme.

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Mr Man
 05.04.2007 kello 23:44  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 11/09/06
Posts: 66
Ei pelottanut missään vaiheesa täällä. Ilmoitin jo hyvissä ajoin, että tänään olen aloittamassa talvilomaa ja minua ei saa häiritä pikkuasioilla.
Muut taitaa olla ajelemassa moottorisakalla jossain päin piirikuntaa, kun ei ole osallistunut keskusteluun...

"Jos yksinäiset puut yleensä kasvavat, kasvavat ne vahvioksi" Winston Churchill
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 05.04.2007 kello 23:55  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 1991
Jaksaiskohan lauantaina kävästä Hakaniemen hallissa. Ihan vaan jos sattuis löytämään jotain snack-palaa...

Täälläkin on suoramyyntiä, mutta matka on pitkä ja tokko auki pääsiäisenä.
http://www.werho.com/werho/werho.htm

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Ensimmäinen | Edellinen | 1 2| Seuraava | Viimeinen
Content generated in: 0.29 seconds
New Topic Post Reply

Normal Topic Normal Topic
Sticky Topic Sticky Topic
Locked Topic Locked Topic
New Post New Post
Sticky Topic W/ New Post Sticky Topic W/ New Post
Locked Topic W/ New Post Locked Topic W/ New Post
View Anonymous Posts 
Anonymous users can post 
Full HTML Allowed 
Censored Content