Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 24.06.2024 kello 03:00

Rescue.fi

Pelastustyöntekijöille suunnitellaan oma suojavaate


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Taas on alettu puuhastella ihan omien pikku hiekkalaatikoiden kanssa, pitää keksiä ruuti uudelleen,kun tyypilliseen suomalaiseen tapaan "muut eivät osaa tehdä sitä mitä me tarvitaan..." Tämän on saanut kuulla kohtuullisen usein, ja vaikka jotain tavaraa käytettäisiin 155 muussa maassa, niin " se ei sovi meille..." on melko varma kommentti jossain vaiheessa, ja sitten aletaan puuhata omia virityksiä.Ei siinä sinänsä ole mitään pahaa, mutta joskus tuntuu löytyvän rahaa ihan kummallisiin juttuihin, ja toisaalta ns."oikea työ" unohtuu kokonaan,kun työryhmä toisensa perään pohtii jotain taskun paikkaa haalarissa. Tälläistä tavaraa on maailma väärällään, mutta kyllä savolaiset varmaan sorvaavat kevyen pistoliivin uuteen uskoon, sen verran kieroja ne ovat. Päivän uutinen kertoo;
Pelastustehtävissä syntyy entistä useammin erilaisia vaaratilanteita. Suojavaate on kehitelty niitä silmällä pitäen, ja sen prototyyppi valmistunee vielä tänä vuonna. Sairaankuljettajille ja palomiehille suunnitellaan heidän työtehtäviinsä soveltuva uusi suojavaate. Tarkoituksena on, että varuste antaisi suojaa esimerkiksi teräaseilla tai lääkeruiskuilla tapahtuvia hyökkäyksiä vastaan. Suojavaatteen kehittämistyötä ja materiaaleja esiteltiin tänään Pelastusopistossa Kuopiossa. Prototyypin on määrä valmistua vielä tänä vuonna. Pelastusalan henkilöstö käyttää toistaiseksi tarvittaessa poliisin tai armeijan käytössä olevia suojavarusteita. Hankkeeseen ryhdyttiin, koska esimerkiksi sairaankuljetustehtävissä syntyy entistä useammin erilaisia uhkatilanteita. Suojaliivin kehittelyssä pyritään siihen, että se on mahdollisimman huomaamaton. - Tärkeää on sekin, ettei varusteella provosoida ketään. Hinta pyritään saamaan myös mahdollisimman alas, jotta vaate voidaan ottaa kaikkialla käyttöön, kertoo Pelastusopiston rehtori Reijo Tolppi. Suojaliivien suunnittelu on osa Savon ammatti- ja aikuisopiston työturvallisuushanketta. Hankkeen rahoituksesta vastaa Itä-Suomen lääninhallitus ja Euroopan sosiaalirahasto.

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: Darth+Vader

Taas on alettu puuhastella ihan omien pikku hiekkalaatikoiden kanssa, pitää keksiä ruuti uudelleen,kun tyypilliseen suomalaiseen tapaan "muut eivät osaa tehdä sitä mitä me tarvitaan..."

Suojaliivien suunnittelu on osa Savon ammatti- ja aikuisopiston työturvallisuushanketta. Hankkeen rahoituksesta vastaa Itä-Suomen lääninhallitus ja Euroopan sosiaalirahasto.

Jep. Ja sitten joku amispena tekee täydellisen ratkaisun opinnäytetyönä.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 03:00 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content