Johtavaa tilanteenhallintaa vuodesta 1998

Tervetuloa sivustolle Rescue.fi
11.04.2021 kello 13:52


 Forum Index > Ammattikoulun palon tiedekunta > Tilanne & Hallinta New Topic Post Reply
 Tilannekuva tarkentuu
   
quasimodo
 30.08.2006 kello 00:16 (Read 3795 times)  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 08/29/05
Posts: 48
Onko oma tilannekuvasi tarkentunut Mitä seuraavaksi Onko valvontakoneisto rajoittamassa mielipiteitä Saako hanskoja enää käteisellä Vai onko säännöstelyn aika

Saarnaajat ovat tosi pelastajia
 
Profile Email
 Quote
Admin
 30.08.2006 kello 00:23  
AAAAA
Admin

Status: offline


Registered: 01/01/02
Posts: 1678
Kysymysmerkkien määrää tullaan tiettävästi rajoittamaan.

FRN Networks - Global Solutions
 
Profile Email Website
 Quote
Korson Jeesus
 30.08.2006 kello 00:26  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: quasimodo

Onko oma tilannekuvasi tarkentunut Mitä seuraavaksi Onko valvontakoneisto rajoittamassa mielipiteitä Saako hanskoja enää käteisellä Vai onko säännöstelyn aika


Mistä saa hanskoja?

Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 
Profile Email Website
 Quote
Darth Vader
 30.08.2006 kello 15:08  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Tässäpä muutama tilannekuva;

http://www.pelastustoimi.fi/uutiset/2742

Silmiinpistävää on että ministeriö lainaa omille sivuilleen Helsingin Sanomien uutisia, mm. Hesarin pääkirjoituksen.
Onko siis Hesarin kirjoitus aina virallinen ministeriön kanta, kun se lainataan aina sellaisenaan ministeriön omaksi uutiseksi, ja loppuun omat yhteystiedot.
Tämäkö on siis virallinen tapa tiedottaa, katsotaan ensin mitä valtakunnan lehdet kirjoittavat , ja selitetään sen jälkeen.

Lainaus jutun lopusta;
Pelastustoimen edustajat esittivät tilaisuudessa huolensa aluepelastuslaitosten vaihtelevista tiedotuskäytännöistä. Yhteisiä toimintamalleja pitäisi hioa median kanssa entisestään ja viestintää pitäisi lisätä pelastusalan koulutuksessa.

Helsingin Sanomien, STT:n ja YLE:n puheenvuoroissa moitittiin pelastustoimen uutta 112-tiedotuspalvelua ja muistutettiin alan tiukoista aikatauluista.


Eli nyt siis pitääkin luoda tiedotusjärjestelmä ensiksi mediaa varten, ja talon oma väki saa edelleen kulkea pimennossa, ja lukee sitten lehdistä mitä on ollut tekeillä, niinkö?

Eiköhän omaisuuden ja henkilöturvallisuuuden varmistaminen niin, että oma sisäinen viestintä tilannepaikalla toimii ole ensisijainen asia kehittämiseen , ja kun se on saatu kuntoon hoidetaan muu tiedottaminen.
On karmeaa katsella, kun pelastustoimen johtajalla on kyllä yhteys STT:lle, mutta ei omiin tilannepaikalla oleviin miehiinsä.
Näin se nimittäin tällä hetkellä on.

"Tiukka aikataulu " tarkoittaa 15 sekunnin haastattelua jossain paikan päällä, ja sen perusteella kirjoitetaan ihan mitä sattuu.
Kun lukee onnettomuusuutisia tilanteista joissa on itse ollut mukana , juttu on usein kuin täysin eri tapahtumasta.Ja kyse ei varmasti ole ollut tiedonpuutteesta, vaan siitä että toimittaja ei ole malttanut kuunnella mitä hänelle oikeasti kerrotaan.

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 
Profile Email
 Quote
Ron
 19.04.2011 kello 13:54  
+----
Hallitopäällikkö

Status: offline


Registered: 09/07/05
Posts: 50
Uusimman tilannekuvan mukaan joka viides euro menee alalla kirjanpidon ohi esimerkiksi kassan ohi myymisenä ja pimeinä palkkoina.

IL: Joka viides euro menee ravintola-alalla kirjanpidon ohi

Sotiminen rauhan puolesta on kuin naiminen siveyden puolesta.. siis t
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 19.04.2011 kello 15:17  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Ron

Uusimman tilannekuvan mukaan joka viides euro menee alalla kirjanpidon ohi esimerkiksi kassan ohi myymisenä ja pimeinä palkkoina.

IL: Joka viides euro menee ravintola-alalla kirjanpidon ohiVoidaanko tässä puhua tilannekuvan kirkastamisesta? Entäs jos tilannetta katselee Yhden Tähden kautta?

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Darth Vader
 19.04.2011 kello 17:12  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Tilanne eskaloituu...

Jo viikonlopun vaalit osoittivat että tilannekuvaa on todellakin syytä tarkentaa: Kun kansa haluaa edustajikseen pari muusikkoa,jääkiekkoilijan,painijan,pari tv-toimittajaa, hymyilevat teletappikaksoset Alexanderin ja Jyrkin, mutta ei Mietaan Jussia on tilanne jo todella paha

Eduskunta kokoontuu tiettävästi jatkossa Hakunilan väestönsuojassa,jonne saadaan riittävästi yleisötiloja .

Kuka mahtaa muuten pyörittää eduskunnan kahviota, ja paljonko siellä myydään munkkeja ohi kirjanpidon ja kahvimaitoa omasta tölkistä...

Tiesittekö muuten että luotettavasta lähteestä saadun tiedon mukaan pikku Alexander S. olisi jännittänyt n. parin-kolmen vuoden ikäisenä eräässä jääkiekko-ottelussa vaihtoaitiossa niin paljon,että pikku Alexille sattui lopulta inhimillinen vahinko. Isä Göran moitti häntä siitä hyvinkin taajaan, ja paikalla olleen kiekkoiljan mukaan pikku Alex oli itkenyt hiukan nolona. Kaveri oli kiekkoväen mukaan varsinainen riiviö joka ei ollut hetkeäkään hiljaa.

Olen juuri saanut henk.koht. verottajan kirjeen viime vuoden muistelmista, ja täytyy ryhtyä keräämään Alkon kuitteja kiireen vilkkaan ,jotta saadaan kulupuoli balanssiin...

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 
Profile Email
 Quote
Tiikeri Puinen
 19.04.2011 kello 19:01  
++++-
Dirika

Status: offline


Registered: 05/14/05
Posts: 632
Quote by: Darth+Vader

Kuka mahtaa muuten pyörittää eduskunnan kahviota, ja paljonko siellä myydään munkkeja ohi kirjanpidon ja kahvimaitoa omasta tölkistä...Tämmönen pikkupulju

"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 
Profile Email
 Quote
kippari
 05.05.2011 kello 12:17  
++---
Säädösvalmisteluavustaja

Status: offline


Registered: 09/26/05
Posts: 172
Wanhan palosotamiehen tilannekuva...

Täysin päälaelleen ovat asiat menossa uudessa pelastuslaissa. Lakipykälällä ollaan "kriminalisoimassa" ikääntyneet palomiehet, jotka eivät enää kykene omaan ammattityöhönsä, vaikka todellinen syy on terveyden turmeleva, raskas ja kuluttava työ sekä ennen kaikkea väärä eläkeikä. Ainoa keino, jolla palomiehet jaksaisivat työssään jotenkin vanhuuseläkkeelle asti, on eläkeiän lasku takaisin 55 vuoteen.

Palomiehet ovat kaikkein tutkituin ammattikunta Suomessa. Työterveyslaitoksen tutkimuksissa on todettu, että "yli 55-vuotiaista miehistä korkeintaan yksi tuhannesta voi selviytyä ylikuormittumatta ja terveyttään vaarantamatta vaativista savu- tai kaasusukellustehtävistä". Liukkailla katoilla työskenteleminen on toinen rankimmista työtehtävistä. Koska kunto on osa palomiesten ammattitaitoa, täytyy heidän vuosittain läpäistä tiukat kuntotestit.

Selkeä tutkimustieto, joka puolsi sekä palomiehille että myös sukeltajille 53 vuoden eläkeikää, jätettiin 1980-luvulla huomioonottamatta, tai "pimitettiin" kokonaan, jotta päästiin toteuttamaan Kunnallisen eläkevakuutuksen kuningasajatus, kaikille yhteinen 65 vuoden eläkeikä. Virheellisiin tietoihin ja olemattomiin tutkimuksiin perustui kolmikannan päätös ammatillisten eläkeikien poistamisesta.

Vuoden 1989 virhepäätöksen seurauksena paloasemamme "ukkoutuvat" kovaa vauhtia. Fysiologian lakien mukaisesti vanhentuneet valjastetaan valistustehtäviin. Uudella lailla paloasemat muutetaan "turvallisuustavarataloiksi", jotta lisääntyvälle "ukkolaumalle" saataisiin näennäisesti jotain tehtävää.

Alentunut työkyky katsotaan kokonaan yksilön omaksi laiminlyönniksi ja siitä seuraa sanktioita, vaikka työnantajan kuuluisi vastata työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä. Miten pelastusosasto saattoi tukea tällaista pykälää lakiin!

Kuinka paloasemien operatiivinen kyky jatkossa turvataan, ei sen sijaan näytä liikuttavan ketään. Pelastusylijohtaja Partanen ei mainitse siitä sanallakaan uutta pelastuslakia kehuessaan

Savusukelluskelpoisuuden on säilyttävä palomiesten ammattityön peruskriteerinä, sillä valmius kaikkiin raskaisiin tehtäviin on oltava kaikilla pelastustoimen ammattilaisilla. Jos tästä aiotaan lipsua ja kuvitella, että riittää kun sijoitetaan iskukykyisiä vain tilastollisesti todennäköisiin kohteisiin tilastollisesti todennäköisinä kellonaikoina, niin kalliin aluepelastuslaitoksen voi romuttaa saman tien. Kristallipallokin riittää ennustamiseen.

Kolmikannan virhepäätös on aiheuttamassa turvallisuusvajeen sekä kansalaisille että palomiehille. Kaukana ollaan ministeri Kari Häkämiehen lausumista: "Palomiehillä on oikeus päästä kunniallisesti eläkkeelle omasta ammattityöstään" ja "suojatyöpaikka ei ole sopiva loppu palomiehen arvostetulle ammattiuralle".


Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 
Profile Email
 Quote
kippari
 23.06.2011 kello 10:06  
++---
Säädösvalmisteluavustaja

Status: offline


Registered: 09/26/05
Posts: 172
Tilannekuvaa Tampereen pelastustoimen kyvystä huolehtia turvallisuudesta...

Osalla Tampereen aluepelastuslaitoksen asemista työskennellään vähän väliä vajaalla miehityksellä.

– Tilanne on vaarallinen asukkaille ja palomiehille, väittää Tekniikan ja terveyden pääluottamusmies Kari Niemelä.

Niemelän mukaan ongelma on pahentunut vähitellen pitkän ajan kuluessa.

Aluepelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Esko Kautto kiistää väitteen.

– Meillä on ihan kohtuullinen valmius. Tänä vuonna sijaisia on enemmän kuin koskaan. Yllättäville sairaslomille emme voi mitään.

Vajetta on korjattu pestaamalla vastavalmistuneita ja vapaapalokuntalaisia. Silti osalla asemista työskennellään vähän väliä vajaalla miehityksellä.

Vajeita paikataan siirtämällä miehiä asemalta toiselle. Tavoite on, että suuren riskin alueilla sijaitsevat paloasemat pidetään ensisijaisesti miehitettyinä.

Palomiesten mukaan työskentely vajaalla miehityksellä on turvallisuusriski. Kautto puolestaan sanoo, että työturvallisuus on johdolle ykkösasia.

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194684326328/artikkeli/tampereen+paloasemilla+vaarallinen+miehitysvaje+pelastuslaitos+kiistaa+vaitteet.html

Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 
Profile Email
 Quote
Darth Vader
 23.06.2011 kello 21:06  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ei ole vajetta asemilla, kun laittaa asemia kiinni...

Näin Tampereella, Varsinais-Suomessa, Keski-Uudellamaalla katsellaan vaihtoehtoa, jne...

Tehdään vaan lisää Vianoreja Tampereelle , niin kuin Pispalan paloasemasta tehtiin, ja lähetetään savumerkkejä Pispalanharjulta,niin kyllä valmius taas kohoaa...

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 
Profile Email
 Quote
Admin
 25.06.2011 kello 16:53  
AAAAA
Admin

Status: offline


Registered: 01/01/02
Posts: 1678
Olen tarkentanut tilannekuvaa koko päivän ja makaronipussien asettelu vaihtuu kohta moottoriruiskuselvitykseen kesäisellä Päijänteellä.

FRN Networks - Global Solutions
 
Profile Email Website
 Quote
Darth Vader
 25.06.2011 kello 18:43  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Sorsa on ruokittu, sukulaiset heitetty ulos, kun ne ensin söi jääkaapin tyhjäksi ja vei viimeiset ruohonleikkurin bensat omaan autoonsa, tiskit on vielä tiskaamatta, grilli putsaamatta ja naapurikin lähestyy pellon laitaa uhkaavasti...

Hyvin siis menee...

Ja terveisiä sinne saareen moottoriruiskukurssille, mikäli vanhat merkit paikkansa pitää saa vanha Ilo kohta taas laulaa sanomaansa pitkin kesäistä Päijännettä mökkinaapureille... Ihan kateeksi käy

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 
Profile Email
 Quote
Admin
 25.06.2011 kello 23:42  
AAAAA
Admin

Status: offline


Registered: 01/01/02
Posts: 1678
Olen siirtänyt selvitysharjoitukset huomiselle. Ilmoittautumiset alkaen kello 10.00.

FRN Networks - Global Solutions
 
Profile Email Website
 Quote
Content generated in: 2.70 seconds
New Topic Post Reply

Normal Topic Normal Topic
Sticky Topic Sticky Topic
Locked Topic Locked Topic
New Post New Post
Sticky Topic W/ New Post Sticky Topic W/ New Post
Locked Topic W/ New Post Locked Topic W/ New Post
View Anonymous Posts 
Anonymous users can post 
Full HTML Allowed 
Censored Content