Johtavaa tilanteenhallintaa vuodesta 1998

Tervetuloa sivustolle Rescue.fi
11.04.2021 kello 13:15


 Forum Index > Uutiset ja ajankohtaiset > Tutkintapyynnöt New Topic Post Reply
 Sopimuspalokuntien merkitys
   
Clint Eastwood
 02.12.2005 kello 23:21 (Read 2151 times)  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Kuntaliitto, Sisäministeri, Pelastusosasto, Kusimaan alepa, SPEK, UPL, SPPL, jne...

Hoetaan sopimuspalokuntien merkitystä pelastustoimelle juhlapuheissa, on palaveria ja sitä sun tätä. Tulemme pyytämään kaikilta mielipidettä siitä, miten on mahdollista antaa samaan aikaan moisia lausuntoja ja leikkiä tekevänsä jotain, mutta toisaalta kukaan ei puutu sopimuspalokuntien jatkuvaan selkäänpuukottamiseen ja juhlapuheiden sijaan tekisi jotain. Mihin avustukset katoavat? Seminaarien ja nisukerhojen ylläpitoon ja aanelosten pyörittämiseen?

Tulen viittaamaan suoraan käytännön esimerkkeihin Kusimaan alepan alueelta, joista yksikkötunnuksen muuttaminen KUSeksi on tapauksena erinomainen, mutta vuosien varrelta saamme loistavia tapauksia paloautojen hankinnasta viestintään ja tiedottamiseen. Tuoreimpana asiana KUS-tunnuksessa kulminoituu 31 sopimuspalokunnan merkitys yhden hanketta valmistelleen "päällikön" (viimeisten tietojen) kunniaa vastaan.


Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
ELS/GEOFIS
 30.12.2008 kello 22:47  
++---
Säädösvalmisteluavustaja

Status: offline


Registered: 08/14/05
Posts: 202
Ei ehkä ihan tähän kuulu, mutta:

Viisi palokuntaa irtisanoutui Pohjois-Satakunnassa
Julkaistu: 30.12.2008 18:18

Pelastustoimen valmius on vaarassa Pohjois-Satakunnassa. Nimittäin Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Kiikoisten ja Lavian vapaaehtoiset palokunnat irtisanoivat tänään palokuntasopimuksensa.

Syynä oli se, että Satakunnan pelastuslaitos vaatii yksikönjohtajatason varallaolon ja miehistön viikonloppuvarallaolon lopettamista vastikkeetta ja ilman korvaavaa järjestelmää.

Sopimusten irtisanominen merkitsee sitä, että kyseisten kuntien pelastustoimi loppuu nykymuodossaan irtisanomisajan umpeutuessa ensi vuoden lopussa. Satakunnan pelastuslaitos joutuukin järjestämään kuntien hälytystoiminnan tavalla tai toisella ellei sopua synny.

Ilkka-lehti 30.12.2008

Saksalainen insinöörikään ei osaa aina ratkaista ELS-ongelmaa.
 
Profile Email
 Quote
209
 31.12.2008 kello 08:12  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 02/20/04
Posts: 1282
Quote by: ELS%2FGEOFISEi ehkä ihan tähän kuulu, mutta:


Nimenomaan kuuluu tähän. Valtakunnan tasolla - KUSimaa ehkä pahimpana - suhtautuminen pelastustoimen vapaahtoisiin hoitajiin on ihan perseestä. Kuten Clint tuossa jo mainitsikin, korulauseita ja juhlapuheita kyllä pidetään, mutta lopputulos on mitä on. On syytä todellakin nostaa kissa pöydälle ja kysyä mikä maksaa!

Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 
Profile Email
 Quote
kuli
 31.12.2008 kello 09:40  
++---
Säädösvalmisteluavustaja

Status: offline


Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: ELS%2FGEOFIS

Satakunnan pelastuslaitos joutuukin järjestämään kuntien hälytystoiminnan tavalla tai toisella ellei sopua synny.Ratkaisu on karttaa katsoen ilmeinen. Kiikoisiin ja Karvialle perustetaan satakuntalaisten uusilla sekapikajunilla (X 12) operoivat 1+3 -vahvuiset vakinaiset asemat. Samalla Kankaanpään ja Porin työvuoroja vahvistetaan parilla miehellä. Näin lähes koko tyhjäksi jäävä alue tavoitetaan vakinaisella (pääosin tp. palomiehillä miehitetyllä) yksiköllä 20 minuutissa. Pelastustoimen kustannukset nousevat alueella parilla miljoonalla, suunnilleen tasolle 150 euroa per kapita, mutta viis siitä. Eipähän tarvitse maksaa veparin tuntityöläisille kotona olemisesta.


 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 31.12.2008 kello 17:00  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Ihan ensimmäiseksi toteaisin, että viestiketjun aloitus on suoritettu 02.12.2005 kello 23:21. Viikonpäivä näyttää olleen perjantai ja tilanne ei reilun kolmen vuoden aikana ole juuri parempaan muuttunut.

Tilanteenhallitsemiseksi sain Toverilta 5,6 kg kotimaista takuumureaa marmoroitua naudan ulkofilettä, joten loppuillasta voi taas ajatus kulkea.

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Content generated in: 0.84 seconds
New Topic Post Reply

Normal Topic Normal Topic
Sticky Topic Sticky Topic
Locked Topic Locked Topic
New Post New Post
Sticky Topic W/ New Post Sticky Topic W/ New Post
Locked Topic W/ New Post Locked Topic W/ New Post
View Anonymous Posts 
Anonymous users can post 
Full HTML Allowed 
Censored Content