Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 16.06.2024 kello 12:11

Rescue.fi

Mitä rasvaa hanskoihin?


Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Heräsipä palonsammutuskunnassamme visainen kysymys. Mitä rasvaa arvon raati suosittelee hanskoihin? Vai suositteleeko mitään? Joku koulukunta nimittäin *censored*sta on sitä mieltä, että hanskoihin ei saisi laittaa mitään rasvaa....
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Olen varmaan tehnyt vastoin ohjesääntöä, mutta parilla menetelmällä olen operoinut kriittisissä tilanteissa. Pimeyden ruhtinaan toimittamien kolmen euron työkäsineiden ikä on pidentynyt merkittävästi, kun käytin niitä itäauton öljynvaihdossa. Ovat notkeat ja hylkivät vettä. Kokemuksesta tiedän, että pihavajan sokkelin tervauksessa käytetyt ovat kyllä vähintään yhtä kestävät, mutta hieman kankeammat ja heti käsittelyn jälkeen turhan tahmeat. Tosin pito on hyvä... Mitä tulee tulitaistelijan hanskoihin, niin yhdet koppurat elvytin kotonatapahtuvaan grillaus ym käyttöön ihan tuolla Tulipeikko-nahkarasvalla, joka on löytänyt paikkansa tuohon eteiseen. Tarvii tarkastaa lähdeaineistosta, josko joku viime vuosituhannen torniopas kertoisi asiasta jotain.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Eräs markkinoilla yleisesti käytössä oleva kotimainen sammutushanska ei pidä nahkarasvoista, koska se on kalvollinen käsine. Pinta on käsitelty sen lisäksi kemiallisesti. Sama pätee myös muihin kalvolla ( Gore Tex/ Porell /yms) varustettuihin varusteisiin eli ei minkäänlaista rasvaa pintaan. Käsineen kalvo menee umpeen, ja se kovettuu seuraavilla käyttökerroilla piloille . Sama pätee myös kalvollisiin jalkineisiin, eli ei värillisiä eikä värittömiä kenkälankkeja,rasvoja,vaseliineja tai muita rasvoja pintaan, koska se kovettuu mennessään tukkoon. Vain esimerkiksi Gore Tex tuotteille tarkoitettu nahan hoitospray on ok hoitoaine,sen käyttö on myös oltava maltillista,sillä aine tuppaa olemaan kohtuullisen kallista. Pienikin reikä tai vaurio tuppaa pitämään käsineen aina pidempään märkänä ja se saattaa pilata sen nopeammin. Varmin tapa pitää hanskat kunnossa on vääntää ne hyvin kuiviksi käytön jälkeen ns.nyrkkipyykillä, korkeintaan hiukan liottaa miedossa saippuavedessä, ja kiertää kuivaksi ja antaa sitten kuivua .
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Noista meikäläisen hanskoista on kyllä mennyt kalvot puhki jo kauan sitten
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

All times are UTC. The time is now 12:11 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content