Johtavaa tilanteenhallintaa vuodesta 1998

Tervetuloa sivustolle Rescue.fi
03.03.2021 kello 07:06


 Forum Index > Lelut ja työkalut > Pelit ja Vehkeet New Topic Post Reply
 Nykytekniikka pettää liian usein
   
Darth Vader
 25.08.2007 kello 19:05 (Read 2333 times)  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ratahallintokeskuksen ylijohtaja sanoo ääneen sen, mitä pelastustoimikin on todennut jo pidemmän aikaa, uusi ja hieno tekniikka on liian haavoittuvaa.

Ratahallintokeskuksen ylijohtajan Ossi Niemimuukon mukaan saattaa olla, että junaratojen ja -liikenteen nykytekniikka on liian herkkää esimerkiksi ukkoselle. Vanhanaikaiset laitteet kestivät myrskyjä paremmin.
[/b]

Kuluneen viikon aikan on syytelty VRää ja Yleisradiota tekniikan pettämisestä,välillä syytellään sähköyhtiöitä samasta asiasta , ja niin edelleen, kukin saa osansa vuorollaan.

Ihan vaan mielenkiinnosta kysyisin esimerkiksi Viestintäviraston edustajalta,jotka kovasti vaativat parempia järjestelmiä, vastausta seuraavaan pikku pulmaan; kun nyt sitten luodaan Yleisradiolle kaiken kestävä järjestelmä jonnekin paikkaan A tai B, joka ei ukkosista tai tulvista kaadu tai kyykkää, niin mitäs sitten

Kuinka te sitten saatte sen huippuunsa viritetyn järjestelmän tuottaman tiedon niihin 10000 kotiin,joissa on sähköt poikki sen saman myrskyn takia joka Yleenkin iskee, eikä näy tv tai kuulu radio?

Mitä hyötyä on valtavista varmennuksista,jos ne luodaan niin hyviksi kuin vaan on mahdollista,mutta toisaalta tieto jää saamatta sitä tarvitsevilta hyvin yksinkertaisesti siitä syystä että lähetystekniikka on varmennettu, mutta vastaanottava puoli ei.

Sama pätee myös VRlle, pelastustoimelle, ja jokaiseen organisaatioon,jonka tiedonkulku perustuu uuteen tekniikkaan,joka voi haavoittua ulkopuolisen tekijän takia.

Olosuhteet ovat pysyvästi muuttuneet, se on jo hyväksyttävä tosiasia, ja tekniikan varmistaminen jollain muulla ,täysin toisenlaisesti tuotetulla tavalla on ainoa mahdollisuus varmistaa tiedon kulku. Ajatusmaailman on muututtava niin, että ei voida aina luottaa siihen "nykytekniikkaan", vaan varalle on oltava jokin järjestelmä,joka tuottaa infoa muuten kuin ns.huipputekniikalla.

On syytä ryhtyä miettimään,miten tietoa viedään eteenpäin todellisissa poikkeusolossa,silloin kun sitä olisi jaettavaksi asti,mutta vastaanottava puoli on jäänyt pimentoon, eikä ns. nykymediat eli internet, tv, eikä radio toimi.Tämä kun on taas tulevana syksynä todennäköisesti arkipäivää esimerkiksi syysmyrsky-yönä..

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 25.08.2007 kello 19:16  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Darth+VaderOn syytä ryhtyä miettimään,miten tietoa viedään eteenpäin todellisissa poikkeusolossa,silloin kun sitä olisi jaettavaksi asti,mutta vastaanottava puoli on jäänyt pimentoon, eikä ns. nykymediat eli internet, tv, eikä radio toimi.Tämä kun on taas tulevana syksynä todennäköisesti arkipäivää esimerkiksi syysmyrsky-yönä..Tätä käsiteltiin jo eilen, tosin sovellus oli silloin viestin kuljettaminen tilannepaikalla vakinaisen ja vapaaehtoisen palokunnan välillä (ref: KUSimaan laitoksen "varattomuus" virve-kaluston hankinnassa). Jokaiselle yksikönjohtajalle tulee tilannepaikalla avustajaksi lähetti.

Eli laajempi skaalaus on, että otamme jälleen kirkonkellot, savumerkit ja muut vastaavat käyttöön. Eri viestiasemien välillä viesti liikkuu tietysti lähetillä. Onko syytä varmistaa liikkuvuus myös polttoainepulan aikaan, eli hevoset paloasemille? Heinäpaalejahan on jo tarjolla.

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Tiikeri Puinen
 25.08.2007 kello 19:41  
++++-
Dirika

Status: offline


Registered: 05/14/05
Posts: 632
Quote by: Clint+Eastwood

Jokaiselle yksikönjohtajalle tulee tilannepaikalla avustajaksi lähetti.Tällä tavoin voitaisiin työllistää suuri määrä pitkäaikaistyöttömiä lähettitehtävillä. ...ei muutaku työllistämistukea hakemaan.

"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 
Profile Email
 Quote
Korson Jeesus
 27.08.2007 kello 18:44  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Kuinka helvetissä nämä vitun tärkeät tiedotteet saatiin jakeluun vuonna 1755, jolloin radiota ei oltu keksitty?

Ja mitä myrskyn aikana olisi pitänyt tiedottaa? "Kansalaiset, nyt on myrsky"?

Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 
Profile Email Website
 Quote
Darth Vader
 27.08.2007 kello 21:32  
MMMMM
Moderator

Status: offline


Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Kyllä,juuri niin.

Nykyinen uusavuton kansa tarvitsee tiedottamista juuri siitä.Ja siksi Yleisradio on olemassa,avaat teksti-tv:n sivulta 100, ja luet sieltä " ahaa, nyt on myrsky",sen sijaan että katsot ulos ikkunasta,ja toteat saman.

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 
Profile Email
 Quote
Clint Eastwood
 28.08.2007 kello 01:28  
+++++
Ministeri

Status: offline


Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Darth+Vader

Ja siksi Yleisradio on olemassa,avaat teksti-tv:n sivulta 100, ja luet sieltä " ahaa, nyt on myrsky",sen sijaan että katsot ulos ikkunasta,ja toteat saman.Saammeko seuraavaksi kaukoidästä taulu-tv:n viereen ikkunan tilalle ikkuna-tv:n joka välittää reaaliaikaista kuvaa ulkoa ja selostaa säätilaa. Valittavana Matti, Antero ja Andy. Palokuntaversiossa "et sä säätä tartte" tai "älä unta nää" -modet?

Kuka omistaa prosessin?
 
Profile Email Website
 Quote
Tiikeri Puinen
 28.08.2007 kello 10:38  
++++-
Dirika

Status: offline


Registered: 05/14/05
Posts: 632
Quote by: Clint+Eastwood


Saammeko seuraavaksi kaukoidästä taulu-tv:n viereen ikkunan tilalle ikkuna-tv:nNiin...nykypäivänä tuokin voisi olla suoraa Digi(digi)-ikkuna-tv. Laitteita on kahta mallia, toinen käy vanhanmallisiin ikkunoihin joissa on puuristikko ja toinen uudemmanmallisiin kokoruutuihin (ei voi käyttää päittäin). Kovalevytallentimella varustettuhan olis siinä mielessä kiva, että voisit niinä harvoina nätteinä päivinä tallentaa sitä kaunista keliä ja katsella sitten talven ankeuden keskellä. Toimivia päivityksiä on tuskin olemassa, joten se kuva voi vähän tökkiä ja tekstien kanssa on miten on. ...itse odottelen suoraa HD-ikkunoita

"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 
Profile Email
 Quote
Content generated in: 0.27 seconds
New Topic Post Reply

Normal Topic Normal Topic
Sticky Topic Sticky Topic
Locked Topic Locked Topic
New Post New Post
Sticky Topic W/ New Post Sticky Topic W/ New Post
Locked Topic W/ New Post Locked Topic W/ New Post
View Anonymous Posts 
Anonymous users can post 
Full HTML Allowed 
Censored Content