Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 25.04.2024 kello 05:47

Rescue.fi

Sian vuosi alkaa


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Tervetuloa uudenvuodenjuhliin, sian vuosi alkaa ensi yönä ja pikku kiinalaiset tukkivat paikalliset kehätiet hiukan eri lailla kun meidän Radio Novan liikennetiedotteessa;"...ja siellä Kehä kolmosella saadaan varautua jonottamaan..."; Pekingin kehätiellä peräänajo voi johtaa vaikka viikon jonotuksen...
Uudenvuoden ruuhkaliikenne huipentuu Kiinassa 17.02.2007 Kiinalaiset viettävät sunnuntaina kalenterinsa tärkeintä juhlaa, uuttavuotta. Kymmenet miljoonat ihmiset matkustavat juhlanviettoon kotipaikoilleen, ja liikenteen odotetaankin ruuhkautuvan pahasti viikonvaihteessa ympäri maata. Kiinalaista uudenvuodenliikennettä kuvataankin usein maailman suurimmaksi vuosittaiseksi joukkomuutoksi. Tänä vuonna liikkeellä on ennätysmäärä ihmisiä, kun arviolta noin 140 miljoonaa siirtotyöläistä matkustaa takaisin kotiseuduilleen. Hallitus on lisännyt satoja ylimääräisiä junavuoroja päivittäin. Matkustuskausi kestää tänä vuonna 40 päivää eli 3:sta helmikuuta 14:een maaliskuuta asti. Kuluneen viikon aikana pääkaupungista Pekingistä on lähtenyt noin 250 000 ihmistä päivittäin. Kiinalainen vuosi vaihtuu tänä vuonna 18. helmikuuta. Kiinalainen kalenteri jakaa ajankulun 12:teen vuoden mittaiseen jaksoon, joista jokainen edustaa eri eläintä. Nyt vaihtuu koiran vuosi sian vuodeksi. -Kiinalaisen perinteen mukaan sika symboloi syntymää, niinpä sian vuosi on erityisen hyvä vuosi saada lapsia. Siat edustavat vaurautta ja onnea, selittää feng shui -mestari Alion Yeo. Joidenkin mukaan alkava vuosi on "Kultainen sian vuosi", joita astrologiaan uskovien mukaan tulee noin joka 60. vuosi. Kultainen sian vuosi onkin erityisen suotuisa lasten saamiseen. Tämän vuoksi niin Kiinassa kuin Hongkongissakin sairaalat ovat varustautuneet ruuhkiin synnytyssaleissa.

Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

quasimodo

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 08/29/05
Posts: 48
Stalinkaan ei saanut noin suurta määrää ihmisiä liikkeelle siperiaan... Siellä sitä porukkaa piisaa. Mutta sen verran on Pekingistä jäänyt mieleen, ettei sen kaupungin liikenne ole loppujen lopuksi läheskään niin takkuista kuin luulee. Vaikka ruuhkat ovat suuria, potenssiin 150 verrattuna suomeen niin liikenne sujuu hyvin. Pekingissä kuin myös muissa suuremmissa esimerkiksi Shanghaissa ja Honkongissa on omat ajokortit, jotka oikeuttavat ajamaan kaupungeissa eri vyöhykkeillä. Vyöhykkeet ovat jaettu kaupungin kehäteiden mukaan muistaakseni Pekingissä niitä on 5-7. Kuorma-autoilla ja muilla raskailla ajoneuvoilla koko kaupunkiin ei ole mitään asiaa ennen kuin kello lyö yhdeksän illalla ja aamulla kuuden aikoihin alkaa ajokielto. Mutta sen verran täytyy mainita ettten ole missään nähnyt niin nopeaa kaluston uusimista kuin Pekingissä (siihen ei pysty edes ent. HKL). Ensimmäisen ja toisen matkan välillä 9/2005-1/2007 oli uusittu koko kaupungin julkinen bussiliikenne ja rakennettu uusi metrolinja kaupunkiin lentoasemalta, joka otetaan käyttöön hetkeä ennen olympialaisia. Terveisiä vaan länsi-metron rakentajille... Kannattaa käydä tutustumassa paikkaan jos on rahkeita. Hintataso nousee koko ajan ja kaupunki muuttuu enemmän länsimaisemmaksi. Että sellasta... Jos nyt ketään kiinnostaa.
Saarnaajat ovat tosi pelastajia
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Quote by: quasimodo

Pekingissä kuin myös muissa suuremmissa esimerkiksi Shanghaissa ja Honkongissa on omat ajokortit, jotka oikeuttavat ajamaan kaupungeissa eri vyöhykkeillä. Vyöhykkeet ovat jaettu kaupungin kehäteiden mukaan muistaakseni Pekingissä niitä on 5-7.

Saakohan paikallinen brankkari ajaa kaikilla teillä... Täälläkin vois olla Kehä III ylitykseen oma ajokortti, ja sit Kehä I vyöhykkeelle tarvittais jo saattoauto, jos tulee maalta.... Kyllä on varmaan jonkin asteinen arsenaali tarpeen,kun tuolla lähtee pujottelemaan, karttaohjelma kun ei välttämättä pysy ajan tasalla.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

All times are UTC. The time is now 05:47 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content