Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 19.04.2024 kello 21:08

Rescue.fi

Landstedtin eroa vaaditaan

Page navigation


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Siteeraan tähän väliin teosta Nykyajan reservin upseeri ja aliupseeri. Teos on vuodelta 1961 ja sen ovat kirjoittaneet everstiluutnantti O. Nuutilainen ja majuri L. Saressalo.
Lainaus II luku, Upseeri ja aliupseeri johtajana C. Taistelukelpoisuuden ylläpitäminen 1. Yleistä Jokainen johtaja on vastuussa joukkonsa taistelukelpoisuudesta. Taistelukelpoisuuten vaikuttavat joukon taisteluhenki, -taito ja kuri sekä sillä olevat taisteluvälineet. Taisteluhenkeä, -taitoa ja kuria on ylläpidettävä ja kehitettävä sekä taisteluvälineitä ja joukkoa huollettava, jottei taisteluteho pääsisi laskemaan. ... 2. Johtajan oma esimerkki Joukko seuraa tarkoin johtajansa jokaista toimenpidettä ja tekee niistä johtopäätöksiään. Joukko muuttuu pian johtajansa kaltaiseksi. Tämän takia - huolehdi, että olet sotilaallisissa tiedoissa ja taidoissa alaistasi etevämpi - pidä huolta alaisistasi ja opi tuntemaan heidät - ole aina oikeudenmukainen ja rehti - ole avomielinen ja hyväntuulinen - suhtaudu alaistesi toivomuksiin ymmärtämyksellä - kasvata joukko me-henkeen - muista, että rohkeaa miestä ja reippaita otteita kunnioitetaan - älä hermostu, sillä tilanne on harvoin niin huono kuin miltä se usein näyttää ... Johtajan asema kohoaa alaistensa yläpuolelle siinä, että johtajalla on kunnia kantaa suurempaa vastuuta ja suurempia velvollisuuksia, jotka hän tinkimättä täyttää.

Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Jykä bongattu EFHK:lla HS: Landstedtin selvitys torstaina
Hätäkeskuslaitoksen johtaja Jyrki Landstedt saapui keskiviikkoiltana lomalta. "Palataan asiaan huomenna kello 10. Olen silloin teidän käytettävissänne", hän sanoi Helsinki-Vantaan lentokentällä.
ja lisää fyrkkaakin on tulossa HS: Lisäbudjetista rahaa Libanon-operaatioon ja hätäkeskuskriisiin Huomisen tiedotustilaisuuden anti varmaan on, että rintarottingilla Jykä, Pena ja Kari kertovat, että työryhmä on selvityksensä tehnyt ja Jykälle annetaan lisää fyrkkaa, jolla homma saadaan hoidettua ja toivotaan työrauhaa Hätäkeskuslaitokselle.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Tuosta sen verran, että fyrkkaa ei ilmeisesti tullutkaan ihan niin kuin oli suunniteltu. Ainakaan Libanoniin.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

quasimodo

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 08/29/05
Posts: 48
Poliisillakin on asiaan jo sanottavaa... Poliisi rakentaa omia tukiyksiköitä hätäkeskusten avuksi Julkaistu: 20:34 Mika Parkkonen Anna-Riitta Sippola helsingin sanomat Poliisi on joutunut reagoimaan hätäkeskusten ongelmiin rakentamalla omaa johtokeskusten verkkoa. Uudet hätäkeskukset eivät pysty palvelemaan poliisia riittävän hyvin Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa. Johtokeskuksista suurin avattiin elokuun lopussa Pasilan poliisitaloon Helsinkiin. Oma johtokeskus on myös Espoon poliisilla, Vantaalla sitä kutsutaan tukiyksiköksi. Lahdessa on puolestaan avattu ympäri vuorokauden toimiva poliisin palvelupäivystys. "Kuinka katastrofaalinen Helsingin hätäkeskuksen tilanne olisikaan, jos me emme näillä tehtävämäärillä hoitaisi itse omia tukitoimintojamme", kysyy Helsingin poliisin johtokeskuksen päällikkö, ylikomisario Juha Hakola. Johtokeskus ei vastaa hätäpuheluun, vaan se johtaa tehtävään hälytettyjen poliisipartioiden toimintaa. Se tekee myös partioiden pyytämiä henkilö-, rekisterinumero- ja ajokorttitiedusteluja sekä huolehtii muun muassa vankien kuljettamisesta. Helsingissä tehtäviä kertyy vuodessa 30 000?50 000 eli pienen hätäkeskuksen tehtävämäärän verran. Niillä paikkakunnilla, joilla poliisilla ei ole omaa johtokeskusta tai tukiyksikköä, sen tehtävistä huolehtii hätäkeskus. Hakolan mukaan uutta pelastuslakia säädettäessä epäiltiin, pystyvätkö uudet hätäkeskukset selviytymään kaikista niille sälytetyistä tehtävistä. Kenttäväki kannatti poliisin ja pelastustoimen tehtävien säilyttämistä erillään. Hätäpuhelut päätettiin kuitenkin ohjata samaan numeroon. "En ruikuta, että tehdyt päätökset olisivat vääriä. Nyt kuitenkin nähdään, että tietyt tarkennukset ovat tarpeen", Hakola huomauttaa. Hänen mielestään hätäkeskuksia lähdettiin rakentamaan alusta lähtien liian pienen henkilöstön varaan. "Epäilimme heti, ettei Helsingin hätäkeskus tule toimeen sille annetuilla resursseilla." Myös poliisin korkeimmassa johdossa kannetaan huolta hätäkeskusten toiminnasta. Paluuta entiseen ei kuitenkaan ole, poliisiylijohtaja Markku Salminen sanoo. "Se tarkoittaisi kolmea päällekkäistä hälytysjärjestelmää, jossa hälytyksen odottelu olisi työtä eli hukkatyötä." Poliisijohto toivoo Hätäkeskuslaitokselta myös kiinteämpää yhteistyötä poliisiin päin. Laitoksen johtokunta voisi kokoontua useammin ratkomaan rakenteellisia ongelmia, Salminen sanoo.
Saarnaajat ovat tosi pelastajia
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Perustetaanhan KUSimaallekin aina ToJe heti kun vähänkään on isompaa... Että nappiherrat pääsee leikkimään, ja ettei Landstetin Keski-Uudenmaan filiaali menis ihan tukkeeseen. Mut onhan JL:lle jo olemassa duunikin tiedossa. Helmikuun alusta LU-pela tarvii uuden dirikan.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Hätäkeskuslaitoksen johtaja Landstedt torjuu toimintansa arvostelun: Helsingin Sanomat Ja olihan Jykä hienossa virkapuvussaan aamuteeveessä.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

watti

Forum User
Dirika
Registered: 09/18/03
Posts: 791
Location:Keski-Uusimaa
Ja olihan Jykä hienossa virkapuvussaan aamuteeveessä.

[/quote] Ja kun mä luulin laivaston Amiraaliksi hihanauhojen määrästä ? Aika naurettavaa pelleilyä kaiken kaikkiaan, Rajamäellä ei ole palleja putsata pesää sillä silloinhan kusisi omaan pesäänsä ja noi vaalitkin ovat jo ihan oven takana ! Joten pelleily jatkuu ja taas perustetaan neuvottelukunta 2kk pohtimaan asiaa ja sitä miten ne saadaan lakaistua piiloon ? Siihen mennessä on kaikki muut paitsi JL burnoutin takia saigonissa ? Poimin Hesarista tällaisen kommentin !
Tavoittamattomissa lomaileva Hätäkeskuslaitoksen johtaja Jyrki Landstedt on ilmoittanut kertovansa oman näkemyksensä tilanteesta torstaina.
Miten voi lomailla tavoittamattomissa jos kuitenkin voi ilmoittaa että torstaina pompsahdan Amiraalin uniformussa esiin ! HÄH Mikä matkatoimisto järjestää sinne "tavoittamattomiin" matkoja ?? Kertokaa jos tiedätte ottaisin yhden menolipun heti !
 Quote

Status: offline

Vanilli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 03/16/04
Posts: 154
Lukaisin ton polemiikkia aiheuttaneen kirjeen läpi ja ajattelin nostaa tähän muutaman lainauksen. Ei tartte käyttää ihan kaikkea olemassa olevaa mielikuvitusta, jotta noi asiat voi projisoida muihinkin samankaltaisiin laitoksiin. (suorat lainaukset kursiivilla). - Johtamisessa tapahtuneet kyseenalaiset ja vähintäänkin epäeettiset menettelytavat nimityksissä organisaatiorakenteen muutostilassa ja muissa vastaavissa asioissa ovat heikentäneet luottamausta ja aiheuttaneet osaltaan syvenevän epäluottamuksen hätäkeskuslaitoksen johtajaa ja hätäkeskusyksikön johtoa kohtaan. - Johtaminen on sekavaa, linjatonta ja arvaamatonta. - Jos linjauksia tehdään keskukset eivät niihin voi vaikuttaa. - Hätäkeskuslaitoksen johtaja ei kiinnitä huomiota nykyisten ongelmien poistamiseen vaan pyörittelee epärealistisia visioitaan ilman rajoja - kiinnostus ei riitä nykyisyyteen, vaan hänen mielikuvissaan olevaan, etäiseen tulevaisuuteen. Välissä juttua ettei ole 24 / 7 teknistä tukea, joka lienee jonkun sortin riski. Lisänä ettei työkkösiä arvosteta, mutta ketään ei ole tiettävästi verrattu rehuyksikköön, ainakaan vielä. Ylimmälle tasolle lisätty resursseja ja konsultteja, mutta mitään ei tapahdu - ihme-. - Hätäkeskuslaitoksen johtoryhmä toimii kumileimasina. - Johtoryhmän kokoukset ovat huonosti valmisteltuja; aineisto tulee jakeluun viime hetkellä ja asioita tulee kokouksessa "pöydän alta". - Esityslistalle kirjatut asiat ovat pääosin puutteellisesti kuvattuja ja perusteltuja, usein vain otsikoita. - Hätäkeskuslaitoksen johtaja on rajannut johtajien toimivaltaa hallinnollisilla ohjeilla ja määräyksillä. - Konsultteja on liikaa ja heidän asemansa on kohtuuttoman vahva. Sitten tarinaa julkisuuskuvan parantamisesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä. Tarvii antaa sevitys jos kielteinen julkisuus ylittää 10 % / 2kk jakso. Fyrkkaa ei ole tarpeeksi ja nekin vähät jaetaan päin pyllyä. Jo valmisteluvaiheessa todettu, että talousarvio on reilusti alijäämäinen. - Kehittämisprojekteja on liikaa eivätkä ne ole kenenkään hallinnassa. - Uusia projekteja ja työryhmiä käynnistetään alinomaan, vaikka ensimmäistenkään töiden ehdotukset tai suositukset eivät ole nähneet päivänvaloa; tulokset vain "hautautuvat jonnekin katteettomien lupausten kera. - Samanaikaisten projektien ja hankkeiden määrä on epärealistinen; esim. vuonna 2005 oli perustehtävän ohella, keskellä perustoiminnan vakiinnuttamista, käynnissä yhteensä 70 erilaista projektia. - Laitoksen tiedottaminen heijastelee johtamistoiminnan puutteita: tiedottamisen epäkohtiin liittyy epärealistisen kuvan antaminen, asioiden kaunistelu ja avoimuuden puute. Lopuksi vielä muutamia parannusehdotuksia: - priorisoitava ja aikataulutettava hankkeet ja projektit resurssit huomioiden. - tunnustettava hätäkeskusyksikön rooli hätäkeskuksia tukevana organisaationa. - otettava mukaan tiiviimmin hätäkeskustoiminnan kehittämiseen keskeiset sidosryhmät. Ländmännin vastaus kuultiin tänään: kaikki on hyvin, antakaa mun suoriutua. Ja arvatenkin ilmoitti jatkavansa virassaan. Voiko yksittäinen (tässä tapauksessa 14) häken johtaja tehdä enää muuta kun ottaa puhelun Viron pojille ja antaa heidän hoitaa "ongelma".
 Quote

Status: offline

quasimodo

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 08/29/05
Posts: 48
Rajamäki moitti pelastusosastoa ja hätäkeskuslaitosta.... Jahas, jahas, jahas.... Omat kädet puhtaaksi nopeasti. Rajamäeltä moitteet pelastusosaston ja Hätäkeskuslaitoksen johdolle Julkaistu: 21:50 Anna-Riitta Sippola Helsingin Sanomat Sisäministeri Kari Rajamäki (sd) moittii sekä ministeriönsä pelastusosaston että Hätäkeskuslaitoksen johtoa hitaasta reagoinnista hätäkeskusten ongelmiin. Hätäkeskuslaitoksen sisäiset riidat tulivat esiin alkuviikosta, kun 14 hätäkeskuksen johtajan sisäministeri Rajamäelle kirjoittama kirje tulli julki. Hätäkeskuksia on kaikkiaan 15. Johtajat vaativat laitoksen johtajan Jyrki Landstedtin eroa. Torstaina julkisuuteen tullut Landstedt ei pidä eroa tarpeellisena. Rajamäen mielestä pula hätäkeskuspäivystäjistä oli nähtävissä jo keväällä. Samoin laitehankintojen viivästyminen oli tuolloin selvillä. Rajamäen mukaan ongelmia ei kuitenkaan tunnistettu, vaan niiden "annettiin ajelehtia". "Kun pullonkaulat tiedettiin, olisi pitänyt reagoida aikaisemmin", ministeri sanoi torstaina kaupunkitoimittajien yhdistyksen lounaalla. Hänen mukaansa myöskään Helsingin hätäkeskus ei vielä talvella pitänyt tarpeellisena puuttua näkyvillä olevaan henkilöstöpulaan. Helsingin keskus aloitti toimintansa vuosi sitten. Edesvastuuttomana Rajamäki piti sitä, ettei hätäkeskuksiin tulevien atk-laitteiden tilausten viivästymiseen puututtu ajoissa. "Teknisten ongelmien parempi hallinta olisi vaatinut johtamista ja painetta laitevalmistajien suuntaan", ministeri arvioi. Tietojärjestelmän uusimman version käyttöönotto on viivästynyt vuoden. Rajamäen mukaan "ongelmia ei ole pelkästään Porissa". Hätäkeskuslaitoksen johto toimii Porissa. Rajamäki sanoi edellyttävänsä Hätäkeskuslaitokselta ja pelastusosaston johdolta "parempaa seurantajärjestelmää ja selkeämpää vastuutusta". Asioihin alettiin ministerin mukaan puuttua vasta hänen kutsuttuaan elokuuksi koolle ministeriön turvallisuusasiain johtoryhmän. Sitä johtaa sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen, ja siihen kuuluvat pelastusosaston ylijohtaja Pentti Partanen, poliisiosaston ylijohtaja Markku Salminen sekä Hätäkeskuslaitoksen johtokunnan puheenjohtaja, Merenkulkulaitoksen pääjohtaja Markku Mylly. Ryhmältä odotetaan ensi viikolla selvitystä Hätäkeskuslaitoksen tilasta ja siihen liittyvistä johtopäätöksistä. Samalla ratkennee myös Landstedtin asema. "Johtopäätösten jälkeen katsotaan sitten ministeriön kanssa, mitä pitää tehdä", Jyrki Landstedt sanoi torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa. Hän kiisti hätäkeskusten johtajien väitteen, että laitos on syvässä kriisissä. Landstedtin mukaan hätäkeskusten johtajat ja hän ovat kuitenkin eri linjoilla laitoksen kehittämisen suunnasta. Landstedt antoi ymmärtää, että johtajille riittäisi nykytila, kun taas hän itse haluaa viedä eteenpäin kolmea yhteistoiminta-aluetta, joissa kussakin olisi viisi hätäkeskusta. Tiedotteessaan hän ilmoitti aikovansa itse olla mukana viemässä eteenpäin hätäkeskusuudistusta.
Saarnaajat ovat tosi pelastajia
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Ilmeisesti Pirkanmaalla ei ole ongelmia, koska se oli ainoa Häke joka ei ollut allekirjoittanut... Luin tuon kirjeen läpi myös, ja se tuntuu syntyneen aamuyön tunteina isohkon väkiviinapullon kera. Rajamäki on oikeassa, jos moittii hitaasta reagoinnista, mutta toisaalta moitteissa on varmaan totta toinen puoli.Jos henkilöstöhallinnossa noudatetaan järjestelmällisesti "herkkusieni"-filosofiaa ( porukka pidetään pimennossa ja heitellään paskaa päälle,niin ne viihtyy niin kuin sienetkin), ei lopputuloksena voi olla kuin etusivun uutinen valtakunnan medioissa.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: Vanilli

- Hätäkeskuslaitoksen johtoryhmä toimii kumileimasina. - Johtoryhmän kokoukset ovat huonosti valmisteltuja; aineisto tulee jakeluun viime hetkellä ja asioita tulee kokouksessa "pöydän alta". - Esityslistalle kirjatut asiat ovat pääosin puutteellisesti kuvattuja ja perusteltuja, usein vain otsikoita.

Muistelisin, että eräässä aluepelastuslaitoksessa noudatetaan samaa kulttuuria.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Meinas aamukaffee mennä tosiaan tuonne keuhkopussin puolelle kun tuota kirjettä luin. Se on kuin yksi yhteen todellakin yhden Etelä-Suomen alepan tämänhetkisestä toiminnasta! Ja tämä Alepa ei ole Itä- eikä Länsi-Uusimaa, eikä myöskään Helsinki...
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

watti

Forum User
Dirika
Registered: 09/18/03
Posts: 791
Location:Keski-Uusimaa
confused
Meinas aamukaffee mennä tosiaan tuonne keuhkopussin puolelle kun tuota kirjettä luin. Se on kuin yksi yhteen todellakin yhden Etelä-Suomen alepan tämänhetkisestä toiminnasta! Ja tämä Alepa ei ole Itä- eikä Länsi-Uusimaa, eikä myöskään Helsinki...
Vastaus löytyi Elovena paketin kyljestä !! "KU-Pela" Kyllähän se niin on että ammattitaidon pitäisi ratkaista ketä laitetaan vastuutehtäviin ! Vaan nykyään taas hyvä-veli järjestelmä valtaa alaa kuin alaa näissä entisissä valtion instansseissa mitkä on niinsanotusti tulosvastuullisia omia yksiköitä nykyään ! Ammattitaitoinen johtoryhmä laittaisi asiat tärkeysjärjestykseen eikä kehittelisi kuurakettia plutoon kaiken aikaa ? Korjatkaa jos olen väärässä mutta niinhän taitaa tuo JL juuri tehdä ja myöntää vielä sen ! Kunhan ensin perusasiat on kondiksessa ja sillä en tarkoita Amiraalin uniformuja vaan avun viiveetöntä välittämistä sitä tarvitseville asiakkaille, niin sitten voi kehitellä vaikka UFO:ja joissa virveyhteys/kuvayhteyksin onnettomuuspaikalle ! Kaiken kaikkiaan heilläkin tutunoloisia ongelmia niinkuin herrat tuossa jo aikaisemmissa kommenteissaan totesi ! Herääkin kysymys ? Ovatkohan johtotehtävissä olevat herrat samoja kouluja käyneet vai onko konsultit samoja kuin pelastuspuolella ??
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Mitäs jos määrittelisitte käsitteen ammattitaito. Onko se ammattitaito mikä vaaditaan hätäkeskuksen johtajalta lähtöisin pelastusalalta, talouden alalta vaiko joltain muulta hallinnon alalta? Onko tarve poikkitieteellisestä/-taitoisesta moniosaajasta vaiko mistä? Jos mihin tahansa päälliköksi haetaan sen kyseisen alan osaajaa, tulee tehtävään aina väkisinkin haettua ihminen jonka joku aina tuntee => seurauksena purnaaminen "hyväveli" kytköksistä vaikkei sellaista olekkaan, piirit vaan ovat tietyillä aloilla niin perkeleen pienet. Eriasia on tietenkin tarvitseeko jonkun laitoksen johtajan olla samalta alalta. Johtajahan johtaa ja tekee päätöksiä saamansa tiedon perusteella, mikäli alaiset osaavat kukin ketjussa omat työnsä voi hyvällä johtamiskyvyillä varustettu/koulutettu henkilö johtaa menestyksellisesti mitä tahansa laitosta. Eihän tieliikelaitoksen johtajan tarvitse osata ajaa tiekarhua tai asfalttijyrää pystyäkseen johtamaan laitostaan, miksi siis pelastusjohtajan tarvitsee osata perusselvitys pimeässä ja pullot selässä. Miettikääpä tätä kun seuraatte peräaaltoani aavalla ulapalla... Siis kaikesta tästä ja vielä purnaamattomasta huolimatta olen sitä mieltä ettei JL täytä hyvän johtajan, minkään osaamisen alan, tunnusmerkkejä.
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Vanilli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 03/16/04
Posts: 154
Quote by: kippari

Mitäs jos määrittelisitte käsitteen ammattitaito. Onko se ammattitaito mikä vaaditaan hätäkeskuksen johtajalta lähtöisin pelastusalalta, talouden alalta vaiko joltain muulta hallinnon alalta? Onko tarve poikkitieteellisestä/-taitoisesta moniosaajasta vaiko mistä? Jos mihin tahansa päälliköksi haetaan sen kyseisen alan osaajaa, tulee tehtävään aina väkisinkin haettua ihminen jonka joku aina tuntee => seurauksena purnaaminen "hyväveli" kytköksistä vaikkei sellaista olekkaan, piirit vaan ovat tietyillä aloilla niin perkeleen pienet.

Niin esimerkkejä johtajista, jotka eivät ole saaneet alan koulutusta löytyy kyllä. Ministeritasolta puolustusministeri -> ei käynyt inttiä, liikenneministeri -> ei ajokorttia jne. Pelastusjohtajaksikin on nimitetty henkilö joka ei ole pelastusopistoa käynyt. Voidaan olla montaa mieltä minkälaista koulutus- ja tietotaustaa johtajalta vaaditaan. Oma mielipiteeni on kuitenki, että esim. talouspäällikön hommassa olisi avuksi jos osaisi yhteen- ja vähennyslaskut sekä nelilaskimen käytön. Ammattitaito kuitenkin kehittyy taustatietojen avulla ja pelkästään tekemällä. Senpä vuoksi yritysmaailmassa johtajanvaihdos hoidetaan siten että uusi tulokas työskentelee sivuun astuvan "parina" jonkin aikaa, jolloin saa käsityksen mitä ko. homma todella on. Nyt kyseessä oleva pääjeesus on harjoitellut 5 vuotta ja edelleen kaikki menee päin vittua, niin normi henkilö itsekin ymmärtää olevansa jos ei täysurpo niin ainakin kykenemätön ko. hommaan. Mielestäni hyvä johtaja myöntää olevansa väärässä, kysyy jos ei tiedä ja lähtee lätkimään jos homma ei toimi. Suurin ongelma pelastustoimessa on että, johtajina on selkärangattomia Jokke pappoja, jotka: - luulevat olevansa aina oikeassa (ei myöskään myönnä olevansa väärässä) - kantavat buurisodan aikaisia kaunoja - tietävät että kaikki kehitys on perseestä - eivät muuta toimintatapojaan, edes käskystä - kritiikkiä saadessaan syyttävät muita ja jos ei mahdollista niin syövät vähän pullamössöä ja huutavat 3vko alaisilleen. - eivät lähde kulumallakaan pois.
 Quote

Status: offline

watti

Forum User
Dirika
Registered: 09/18/03
Posts: 791
Location:Keski-Uusimaa
Quote By Kippari
Siis kaikesta tästä ja vielä purnaamattomasta huolimatta olen sitä mieltä ettei JL täytä hyvän johtajan, minkään osaamisen alan, tunnusmerkkejä.
Tuosta olen ainakin täysin samaa mieltä kanssasi
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Vanillin mainitsemat johtamisen nurjat puolet pätevät vain valtion laitoksiin. Meillä yksityisellä puolella johtajan lähtöaika ensimmäisestä ylitsepääsemättömästä tössistä menee vaihteluväliin 0,5 - 10 minuuttia riippuen siitä montako kerrosta johtaja joutuu nousemaan portaita hallituksen kokoustilaan. Mutta valtionhallinnon rakenne ja toimintatavathan ovatkin sosiaalidemokraattisia, eli mitä muuta voit odottaa sen johdoltakaan.
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: kippari

Meillä yksityisellä puolella johtajan lähtöaika ensimmäisestä ylitsepääsemättömästä tössistä menee vaihteluväliin 0,5 - 10 minuuttia riippuen siitä montako kerrosta johtaja joutuu nousemaan portaita hallituksen kokoustilaan.

Jykä voisi kokeilla seuraavaksi siipiään vaikka jääkiekon SM-liigassa. Siellä saa yrittää rauhassa, vaikka tulosta ei heti syntyisikään.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Kooklettamalla löytyi pienimuotoinen Seevee tuollekkin:
Jyrki Landstedt hätäkeskuslaitoksen johtajan virkaan 20.12.2001 Valtioneuvosto nimitti tänään diplomi-insinööri Jyrki Landstedtin (39) hätäkeskuslaitoksen johtajan virkaan 1.2.2002 alkaen. Samalla hän toimii laitosta johtavan hätäkeskusyksikön päällikkönä. Hätäkeskuslain mukaan hätäkeskustoimintaa varten on sisäasiainministeriön alainen hätäkeskuslaitos, johon kuuluvat hätäkeskusyksikkö ja sen alaiset hätäkeskukset. Hätäkeskusyksikkö on nyt Helsingissä, mutta sijoittuu viimeistään vuonna 2003 Poriin. Jyrki Landstedt on tällä hetkellä Espoon aluepelastuslaitoksen aluepelastuspäällikkö. Sitä ennen hän toimi vuosina 1995-1997 yliopettajana Pelastusopistolla. Vuosina 1993-1995 hän oli Etiopiassa YK-tehtävissä WHO:n apulaisasiantuntijana. Diplomi-insinöörin tutkinnon lisäksi hänellä on palopäällystöltä vaadittava palomestarin ammattitutkinto vuodelta 1992. Pelastustoimen eri tehtävissä Landstedt on toiminut vuodesta 1982 lähtien. Landstedtin ansioina pidettiin henkilökohtaisten ominaisuuksien lisäksi monipuolista hätäkeskustoiminnan palveluja käyttävien viranomaisten kenttätoiminnan tuntemusta, johon sisältyy pitkä kokemus pelastustoimen tehtävistä ja perehtyneisyys myös sairaankuljetustoimintaan.

"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

watti

Forum User
Dirika
Registered: 09/18/03
Posts: 791
Location:Keski-Uusimaa
freakingout
Kuulostaa pätevältä ?? Mutta kuinkas kävikään ? Lähti vissiin mopo käsistä ?
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 09:08 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content