Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 28.03.2024 kello 17:38

Rescue.fi

VPKt pakkoliitetään osaksi maanpuolustustyötä

Page navigation


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
21.4.2006 6.15 Liikenteessä: Perävaunut 6.48 VPK osaksi maanpuolustusta? 7.18 Perjantaipörssi: Nokian tulos 7.45 Prisma Studio - tulevaisuuden auto 7.50 EU:n kauppakomissaari Peter Mandelson ja maailman kaupan vapauttaminen 8.15 Tähtihetki, uutuuselokuvat puntarissa 8.25 Lastenohjelma: Kuvat liikkuvat 8.45 Jälkiviisaat Ylen Aamu-Tv klo 6.48 käsitteli aihetta ,jota olemme täällä jo sivunneet; http://www.rescue.fi/forum/viewtopic.php?forum=8&showtopic=5399&mode=&onlytopic=&show=5 VPK-toimintaa ollaan suunnittelemassa liitettäväksi osaksi maanpuolustustoimintaa. Mietimme tätä jo jonkin aikaa sitten,kun 20000 vapaaehtoisen joukko tuntui aluksi suurelta.mutta mutta... Onkohon kukaan miettinyt mitä tämä taas käytännössä merkitsee? Jo muutenkin pienen tekijäjoukon aikaa ollaan jakamassa pelastustoimen ja maanpuolustustyön kesken. VPKt ovat itsenäisiä vapaa-ajan yhdistyksiä, ja en usko että yhdenkään palokunnan säännöissä lukee, että toimii osana maanpuolustusjärjestön organisaatiota. Se mitä palokunnat muuten tekee,on jo määritelty sammutussopimuksissa ja säännöissä , ja palokunnat on jo nyt määritelty osaksi tietynlaista kriisiorganisaatiota sellaisenaan,ja sen laajentaminen vielä maanpuolustukselliseen tehtävään vie homman kokonaan uusiin mittoihin. Miten tekijäjoukon aika sitten todellisuudessa jakautuisi ja kumpi tehtäväkenttä olisi etusijalla? Olisiko ns.kriisitehtävä etusijalla, vai käydäänkö sammuttamassa mummon mökki, ja tullaan sitten takaisin naamioverkon alle? Molempiin ei väki riitä yhtaikaa. Erittäin tärkeää asiaa ,maanpuolustustyötä,ollaan viemässä nyt epämääräisillä suunnitelmilla ja julkisuuteen tulleilla jutuilla täysin vääriin uomiin.Jos kuviteltiin että joku toinen vapaaehtoisorganisaatio on automaattisesti osa omaa toimintaa ,on siinä tehty paha virhearvio. Jokainen saa ilman muuta toimia niin monessa järjestössä kuin haluaa ja ehtii,mutta sen pitää perustua omaan tahtoon eikä siihen että kuulumalla johonkin järjestöön/yhdistykseen kuuluu automaattisesti myös johonkin toiseen. Se että joku kuuluu vpkhon ei saa automaattisesti merkitä kuulumista myös johonkin maanpuolustusorganisaatioon, mikään kattojärjestön jyrääminen toisen yli ei saa olla tässä itsetarkoitus, niin kuin nyt näyttää olevan.Maanpuolustustoimintaa ollaan käynnistämässä keinolla millä hyvänsä. Neuvostovallan aikainen järjestelmä,jossa kuulumalla pioneereihin olit etusijalla puolueen jäseneksi ei kai sentään enää ole tätä päivää. Kun palokuntajärjestöt ovat tehneet töitä oman jäsenhankintansa eteen, se ei saa tarkoittaa sitä että toinen organisaatio korjaa potin. Saas nähdä miten käy, ja ottaako kukaan yhteyttä, vai jaetaanko aluelaitoksille vain ohjeet maanpuolustustoiminnan organisaatioiden perustamisesta alueille ja ilmoitusluontoisena asiana sopimuksiin liitetään kohta muut tehtävät; VPKn toiminta maanpuolustusjärjestössä
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

watti

Forum User
Dirika
Registered: 09/18/03
Posts: 791
Location:Keski-Uusimaa
confused
Ai AI ! Rehvakka hieroo jo käsiään ja hymisee tyytyväisenä sillä tuollainen organisaation muutos olisi hänelle mieluinen ? Palotaistelijoiden Vs.päälliköstä pataljoonan komentajaksi ?? Aikamoinen ylennys ??
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Tässä olisi aamu-TVn video aiheesta,Pekka Majuri ja Isto Kujala suhteellisen tulehtuneessa väittelyssä;kannattaa kuunnella loppuun astihttp://www.yle.fi/yle24/videosali/index.php?a=10&t=1&q=10 Tässä mies joka on ajamassa vpkoita maanpuolustusjoukkoihin syliin;Pekka Majuri suoraan taistelukentältä.http://www.speakersforum.fi/bdh_filearea/Nyhetsbrev/2003/pekka_m_feb2003.pdf Ja tämä on hauskin juttu,katsokaapa mitkä kuvat on järjestön etusivulla; huomaa palomiehen maastopuvun housut http://www.mpkry.fi/ Taitaa olla niin että ei tartte enää seuraavaa sopimusneuvottelukierrosta käydä, homma on nimittäin silloin jo ohi.... Tässä herran yhteystiedot, sähköpostiin voisi laittaa linkin vaikka tästä keskustelusta... TOIMINNANJOHTAJA Pekka Majuri puh.t. 0207 56 9011 gsm 040 755 8554Sähköposti: pekka.majuri@mpkry.fi
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Onhan video. Perjantai-illan ratoksi. Kujalan ääni väpättää aika pahasti, mutta jo sanat "mikään ei muutu" Majurin sanomana kuvaa tilannetta "jota pyritään vain selkiyttämään". Sillai, MPK ry haluaa julkisoikeudellisen aseman eli viranomaiset antavat koulutukset ja hallintotehtävät tuonne jolloin ALEPAT ulkoistavat koulutuksen, jota omat liittomme eivät pysty hoitamaan tuonne ja vot. Mutta hei, soittakaa Silviolle, hänhän oman ilmoituksensa mukaan tulee ja hoitaa tilanteen jos on ongelmia! Majurin mainitsema epäsuora tuki on kiva käsite, ilmeisesti alepat antavat vuokrakiinteistöissä toimiville palokunnille tuota samaa "ei-suoranaista rahallista tukea", joka jotenkin ihmeellisesti näkyy tilinpäätöksissä. Mitähän Kilpailuvirasto tai Markkinatuomioistuin tähän sanoisi. Toisaalta toi Kujala sälyttää palokuntien imago- ja jäsenhankintaongelmia MPK:n niskaan. Kannattaisko nyt ottaa mitaleita rinnasta, kääriä hihat jne. Ja "parempi myöhään kun ei milloinkaan.... uskon, että lakiluonnos menee uudestaan valmisteltavaksi". Tulee eräs yksikkötunnushanke mieleen. Haloo pojjaat, oisko aika alkaa keskustelemaan virallisilla foorumeilla ja työryhmissä muustakin kuin hanskoista. Liitteenä Perjantaikuva: Vasemmalta oikealle: Venäjän armeijan sulkeisohjesääntö 1994 Neuvostoliiton aseohjesääntö 1950 Pioneeriohjesääntö 1964 Pimeäkoulutusopas 1966 Talvikoulutusopas 1965 Keskellä DDR kansanpoliisin käsivarsinauha ja NL:n ja DDR:n armeijan vyöt. Lisäksi hain pullon Pekulia.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: Clint Eastwood

ALEPAT ulkoistavat koulutuksen, jota omat liittomme eivät pysty hoitamaan tuonne ja vot. Mutta hei, soittakaa Silviolle, hänhän oman ilmoituksensa mukaan tulee ja hoitaa tilanteen jos on ongelmia!

Ehkä liittojen tarttis anoa vähän avustuksia koulutukseenkin. Ja Silvion lääke tähän tilanteeseen voi olla vaikka Suomen sopimuspalokuntien liittojen liiton (SSPLL) perustaminen (sillä edellytyksellä, että hänet valitaan puheenjohtajaksi sekä kunniapuheenjohtajaksi ja perustamiskokouksessa hänelle luovutetaan hänen itse itselleen esittämä ja myöntämä mitali kiitokseksi liiton ja koko sopimuspalokunta-scenen eteen tekemästään ansiokkaasta työstä).
Quote by: Clint Eastwood

Haloo pojjaat, oisko aika alkaa keskustelemaan virallisilla foorumeilla ja työryhmissä muustakin kuin hanskoista.

Voisikohan olla jopa niin, että noiden jeesusten kapasiteetti ei riitä muuhun? Uskaltaakohan joku vielä joskus myöntää, että siellä on ihan väärät jätkät istumassa. Tosin missäpä tällä alalla ei olisi... Yksi paikka tuli näin alkuun mieleen.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

lips

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/22/04
Posts: 150
Location:VANTAA!
Meidän VPK sai juuri ensimmäisen erän rynnäkkökiväärejä ja taistelusaappaita. Kenttätykit tulenevat ensi viikolla.
Problem of future, today!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: lips

Meidän VPK sai juuri ensimmäisen erän rynnäkkökiväärejä ja taistelusaappaita. Kenttätykit tulenevat ensi viikolla.

Joko teille kuittautettiin paali-kimmon kaipaamat "Operatiivisen johtamisen kenttäohje I-V - Johtamisen teoria pelastusyksiköstä, -joukkueesta, -komppaniasta ja -yhtymästä" -opukset? Onhan se ihan loogista, että jos kohta ollaan kurkkusalaatit päällä harrastamassa, niin joka asiasta pitää olla joku perseenhajuinen opus. Kokouksia osataankin pitää jo, vielä kun löydetänn niihin monikansallinen elementti, niin päästään kokouksissakin uusii ulottuvuuksiin. Pending your questions, this concludes my briefing, Sir! No more points, Sir! BTW, koskahan palokunnissa otetaan käyttöön sotilasarvot? (Tähän liittyen täytyy kaivella arkistoja, jos vaikka löytyisi aiheeseen liittyviä kuvia.) Palvellaanko reservin arvolla vai erillisellä VPK-arvolla? Saako harjoituksista kertauspäiviä ja keikoista mitaleja? Entäs jos on reservin kessu ja on käynyt vaan sammutustyökurssin? Pitääkö toimia yksikönjohtajana vai tulipalosotamiehenä?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Quote by: *censored*n Jeesus

BTW, koskahan palokunnissa otetaan käyttöön sotilasarvot? (Tähän liittyen täytyy kaivella arkistoja, jos vaikka löytyisi aiheeseen liittyviä kuvia.) Palvellaanko reservin arvolla vai erillisellä VPK-arvolla? Saako harjoituksista kertauspäiviä ja keikoista mitaleja? Entäs jos on reservin kessu ja on käynyt vaan sammutustyökurssin? Pitääkö toimia yksikönjohtajana vai tulipalosotamiehenä?

Jos tähän mennään, niin mielestäni olisi myös asiaankuuluvaa katkaista kaikki yhdyssanat ja kääntää ne nurinpäin Esim: -paali, heinä -tölkki, laina -koulu, ammatti -kilju, muurahais etc
"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: Tiikeri Puinen

Jos tähän mennään, niin mielestäni olisi myös asiaankuuluvaa katkaista kaikki yhdyssanat ja kääntää ne nurinpäin Esim: -paali, heinä -tölkki, laina -koulu, ammatti -kilju, muurahais etc

-ilmoitus, hälytys- -palo, huoneisto- -yksikkö, pelastus- -idea, syntynyt, kuolleena Joo, toihan toimii hyvin. Vielä kun saadaan termeihin riittävät tarkenteet, esim. auto, säiliö-, punainen, volvo, m/87. "Herra palomestari, sammutusyksikkö KUSI-xxx järjestynyt tulipalon sammutusta varten, vahvuus 1+2, ilmoitti yksikönjohtaja nönnönnööö." Tulipalon sammutusta varten on oltava järjestyneenä ulkona 10 min ja sisällä 5 min ennen käskettyä aikaa. Kyllä tämä tästä. Luonnollisesti molemmista organisaatioista selvitetään konsultin avustuksella niiden huonot puolet ja yhdistetään ne uuteen ja uljaaseen organisaatioon.
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Katsoiko muuten kukaan eilen (frigi)Digi-vastaanottimen kautta Ylen esittämää Tsornobyl-ohjelmaa. Kun Pripjatin kaupungissa haastateltiin kaupungin entistä asukasta ja voimalaitoksessa edelleen työskentelevää rouvaa, kritisoi tämä voimalaitoksen tulipalon sammutukseen haalittuja amatöörejä. Rouva myös mainitsi, että ammattilaiset eivät altistu säteilylle yhtä herkästi kuin amatöörit.
"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Taitaa olla sama rouva jota haasteteltiin Hesarissakin, se on selvä että ammattilainen hylkii säteilyä,onhan heidät siihen koulutettu. Tapasin joskus 6-7 vuotta sitten yhdessä tilausuudessa venäläisiä alan ihmisiä, ja illallispöydässä kavereille maistui viini. Tulkin avulla selvisi jo aiemmin että pari heistä oli oikeasti ollut puhaltamassa tuolla keikalla yhteen hiileen. Sain hetken tarinoida yhden kanssa,tais olla majuri evp.silloin, ja kaveri sanoi että jonkin verran on luuydin saanut kyytiä, uskoin sen illan mittaan,kun kolme pulloa Sangre de Toroa ja kotimaista kirkasta riittävästi näytti lähinnä täyttävän rakkoa.Ilmeisesti suonissa ei ollut enää mitään mihin viina olis imeytynyt... Mutta tulevaisuudessa mekin teemme osamme uudessa uljaassa maanpuolustusorganisaatiossa, ja olemme valmiina kun käsky käy lapioimaan hiekkaa hehkuvaan hiileen; laulun sanoin: Voiko täydellisyyttä olla olemassa missään muodossa Tottahan toki, muun muassa Olkiluodossa Ei mikään oo niin viisas kuin insinööri On täydellisiä Joka nippeli ja röörii Uraani halkeaa Ja tuottaa lamppuun valkeaa Mutta milläänn muilla mailla Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla On erehtymättömyyttä meillä melko valikoima On UKK, YYA sekä Imatran Voima...(Eppu Normaali,Suomi-ilmiö) PS.Herra palomestari, sammutusyksikkö KUSI-xxx järjestynyt tulipalon sammutusta varten, vahvuus 1+2, ilmoitti yksikönjohtaja nönnönnööö." Tulipalon sammutusta varten on oltava järjestyneenä ulkona 10 min ja sisällä 5 min ennen käskettyä aikaa Tää kuullosti hyvältä,otamme käyttöön uudet ilmoitusmenettelyt mahd.pian Olisi se tietty noloa,kun tulisi komento"KUSI-XXX,mikä maksaa,kuka tötöilee... KUSI-XXX,kalustohalliin poooistu Tai porukka käskettäisiin takaisin puuttellisen varustuksen takia ,kun joltain puuttuu hanska... Tuli mieleen,että kai kaikki naisvoimistelijatkin liitetään maanpuolustukseen,hehän ovat tärkeä osa vapaaehtoistyötä koko maassa, ja lottia tarvitaan aina.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

leinoti

Forum User
Ministeri
Registered: 03/05/04
Posts: 1142
Quote by: Darth Vader

Tai porukka käskettäisiin takaisin puuttellisen varustuksen takia ,kun joltain puuttuu hanska...

tai takin väri on väärä...
 Quote

Status: offline

Tiikeri Puinen

Forum User
Dirika
Registered: 05/14/05
Posts: 632
Location:Qsimaa
Quote by: Darth Vader

Taitaa olla sama rouva jota haasteteltiin Hesarissakin, se on selvä että ammattilainen hylkii säteilyä,onhan heidät siihen koulutettu.

Näin muuten kun sitä voimalan toimintaa (työasut on varmaan ostettu jonkun Saksalaisen leipomon konkurssihuutokaupasta) katsoi, niin ruvetkaapa siinä miettimään sitä neukkujen voimalaa, jonne hurrit ja suomalainen teollisuus haluavat vetää langan suomenlahden ali. On muuten aika lähellä ja kun sitä ruvetaan kuormittamaan niin ...helppohan se on hurreilla kun asuvat hiukka kauempana.
Tää kuullosti hyvältä,otamme käyttöön uudet ilmoitusmenettelyt mahd.pian Olisi se tietty noloa,kun tulisi komento"KUSI-XXX,mikä maksaa,kuka tötöilee... KUSI-XXX,kalustohalliin poooistu Tai porukka käskettäisiin takaisin puuttellisen varustuksen takia ,kun joltain puuttuu hanska...
Rupesin juuri pelonsekaisin tuntein odottelemaan ensimmäistä HKH:ta (Halli-,Kaappi- ja Hanskatarkastus) Kaappini muistuttaa Motonetin varastoa ja hanskoissa on reikiä eikä niitä ole aikoihin rasvattu. ...Ja kun ei oikein ylpeys kestä, että valitsisi hanskattoman palveluksen
"Mutta mitä tekee Volvo-hanskat kirjahyllyssä...?"
 Quote

Status: offline

Admin

Site Admin
Admin
Registered: 01/01/02
Posts: 1678
Lienee turha puhua kaapista, tilanteenhallintapaikkani muistuttaa SER-romun- ja paperinkeräyspisteen yhdistelmää, pullonpalautuksen ulkoistin äsken. Koska Palosuojelun edistämissäätiö ei edes (kielteisestikään) vastannut yhdistyksemme avustushakemukseen vuosi sitten, olemme ostaneet käteisellä (kts ulkoistaminen yllä) kaiken sen mihin haimme tukea. Olemmehan ainoa verkkopalveluita alalla kehittävä organisaatio. Tuorein hankinta saapui Keravalta, eli mobiilin Kenttäverkkomme kehitysalustaksi tulee 2x2,4 GHz Intel Xeon prosessoreilla ja 2GB ECC muisteilla varustettu palvelin. Jatkoa seuraa.
FRN Networks - Global Solutions
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Jos joku nyt sitten tekee oikeasti tälläisen omituisen asetuksen, niin minne saa valittaa,hoviin, Hansan kassaan, Haagin ihmisoikeustuomioistuimeen vai minne?? Tätä täytyy miettiä... Menen nyt viikkaamaan päiväpeitosta pinkkaa,kohta tulee PU tekemään tarkastusta.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Vanilli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 03/16/04
Posts: 154
- Tätä täytyy miettiä... Menen nyt viikkaamaan päiväpeitosta pinkkaa,kohta tulee PU tekemään tarkastusta. - Taidat Dartti meita että PPU ( päivystäväpaloupseeri) tekee tarkastuksen.
 Quote

Status: offline

SilentSoul

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 02/15/06
Posts: 238
Location:Valley of the damned..
Kyllä pyörivät Tsaarit Nikolai ja Aleksanteri haudoissaan kuin rulettipyörä, hehän alkujaan antoivat lupia VPK:den perustamiseen pelonsekaisin tuntein, josko palokunnat olisivat sotilaallisesti järjestäytyneitä (joita ne sitten eivät olleet. Eipä antanut Aleksanteri -poika enää paljoa lupia kun oli Venäjän-vastaisuutta Suomenmaassa). Olisivatkohan sanoneet "njet" jos olisivat toisin tienneet...?
~Regional democratic dictatorship since 1987~
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
Nyt tarvitaan tällekin sivulle uusi linkkinamiska josta päästään kivuttomasti "veljessivustolle": http://www.aamukampa.net
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Nurkka

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 02/23/06
Posts: 5
Quote by: SilentSoul

Kyllä pyörivät Tsaarit Nikolai ja Aleksanteri haudoissaan kuin rulettipyörä, hehän alkujaan antoivat lupia VPK:den perustamiseen pelonsekaisin tuntein, josko palokunnat olisivat sotilaallisesti järjestäytyneitä (joita ne sitten eivät olleet. Eipä antanut Aleksanteri -poika enää paljoa lupia kun oli Venäjän-vastaisuutta Suomenmaassa). Olisivatkohan sanoneet "njet" jos olisivat toisin tienneet...?

Taitaa olla muuten että palokunta on ollu aina ja on edelleenkin sotilaallisesti järjestäytynyt organisaatio. Ennen sotiahan puhuttiin vielä palosotilaista. Toisaalta myös esimerkiksi Partio on sotilaallisesti järjestäytynyt organisaatio. Tämähän kuvaa vain organisaation rakennetta ja toiminta tapoja ei sitä mitä ne varsinaisesti tekevät. Ise olen sekä kapiainen että vepari ja pidän mielelläni nämä kaksi asiaa myös erillään ja eroan VPK:sta jos se liitetään osaksi maanpuolustusta ihan vaan periaatteen vuoksi.
Kaikki mikä ei tapa vahvistaa
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Tarviiskohan tehdä tutkintapyyntö poliisille? Perusteena vaikka rikoslaki 13 luku 4
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 05:38 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content