Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 26.04.2024 kello 11:18

Rescue.fi

Rekrytointi vauhdissa - palokuntaan.fi

Page navigation


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: kuli

Quote by: Clint+Eastwood

esimerkiksi kurssiohjelmat on laadittu, niin en tiedä kenelle, kun katsoo tätäkin esimerkkiä: http://www.upl.fi/?e=413&i=262&s=239&t=1.

Pitäisikö tehdä kurssi, jota vedetään saman sisältöisenä kolmena eri aikana ja jokainen voi valita mihin aikaan tunnit käy suorittamassa, kunhan vaan osallistuu jokaiselle tunnille? Tällöin voitaisiin tarjota esim. 6 tuntia viikossa ja sijoittaa ne vaikka ti ja to 9-12, ti ja to 17.30-20.30 sekä la 9.30-16 (sis. lounastauon). Tällä rytmityksellä pitäisi sopiva aika löytyä kaikille. Varjopuolena on kurssien keston venyminen - esim. ensiapukurssi kestäisi "vain" viisi viikkoa.

Juurikin jotakin sen suuntaista ja tästä on keskusteltu aiemminkin. Pitkien kurssien osalta asia korostuu vielä voimakkaammin. Mitä väliä, että kurssi kestää viisi viikkoa, jos vaihtoehto on ei kurssia lainkaan. Samalla kouluttajia löytyisi varmaankin helpommin.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

watti

Forum User
Dirika
Registered: 09/18/03
Posts: 791
Location:Keski-Uusimaa
Mitä sen on väliä milloin sitä kurssia pidetään kun voi olla poissa vaikka puolet tunneista, ja silti saa kurssin läpi. Kurssin alussa ilmoitetaan maximit poissa olot joka hyväksytään, tämä ei todellakaan pidä paikkaansa sillä eräältä kurssilta oli kirjanpitoni mukaan noin puolet teoriatunneista poissa eräs kiireinen herra ? Silti sai hyväksytyn ja kurssitodistuksen käteen. Reilua niitä kohtaan joiden piti järjestellä työt ja muut menot kurssien mukaan sekä ottaa kotona mykkäkoulut ja raivonpuuskat vastaan. Mitä hemmetiä niitä rajoja sinne sitten laitetaan jos niistä ei pidetä kiinni ?? Vastausta asiaan kyllä aikoinaan vaadin kaikkien kurssilaisten puolesta ja sainkin vastauksen joka oli seuraavanlainen: Kysyttävältä 2 pisteen alennus hänen arvostelemaltaan aihealueelta paperiini sekä oppitunnit oli kuulemma suoritettu etätyönä ???????? Miten voi suorittaa kuuntelutehtävät etänä ?? Äänitettiinkö kaikki tunnilla puhuttu ??? Jos jollain on vastaus tähän niin sellaista kyllä kaipaisin kovasti ?
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: watti

Miten voi suorittaa kuuntelutehtävät etänä ?? Äänitettiinkö kaikki tunnilla puhuttu ??? Jos jollain on vastaus tähän niin sellaista kyllä kaipaisin kovasti ?

Sammutustyökurssin osalta on jossakin mainittuna, että kurssiin liittyvän CD:n kysymysten oikein vastaaminen voidaan hyväksyä perusteeksi teoriatuntien hyväksilukuun. En tiedä, onko muiden kurssien osalta tällaista mahdollisuutta olemassa, mutta tuntuisi omituiselta, että ainakaan harjoitustunneista koostuvia osuuksia voisi suorittaa laajemmassa mitassa itseopiskeluna. Ammatillisessa koulutuksessa on viime vuodet vahvana suuntauksena ollut siirtyminen läsnäolon mittaamisesta osaamisen mittaamiseen. Ensi syksystä alkaen esimerkiksi nykyään kolmivuotinen ammattikoulu on useimmilla aloilla teoriassa mahdollista suorittaa muutamassa viikossa antamalla näytöt osaamisestaan. Aikuiskoulutuksen puolella näytöt ovat olleet osaamisen mittarina jo iät ja ajat. Itse suoritin tekussa opiskellessani myös puolivuotisen ammatilliseen näyttöön valmistavan koulutuksen uhraamalla ko. kurssiin aikaa vajaan kymmenen opintoviikon verran eli alle 400 tuntia. Kahden kolmanneksen hoitaminen aiemman osaamisen, etätyön yms. kautta ei ole aikkareissa mikään ennätys. Myös SPEK on vihjaillut tulossa olevista näyttökursseista, joissa siis ideana on se, että osaaminen hankitaan tavalla tai toisella ja se osoitetaan näyttötilaisuudessa. Onnistuneiden näyttöjen jälkeen kurssi on suoritettu.
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Aamukahvia ryystäessä lueskelin uutisia pääkaupungin johtavasta aviisista. HS: Yhdeksäsluokkalaiset listasivat epäsuosioon johtavat teinin tyylirikot
Väärät harrasteet? Partio, tietokonepelit, poikien baletti, poikien ratsastus, poikien pianonsoitto, larppaus, jousiammunta, viulusoitto, World of Warcraft -tietokonepelin pelaaminen, golf, bofferikerho, kirkon kerhot, tyttöjen taistelulajit, fantasiakirjallisuuden lukeminen, irlantilaistanssi. "Ei saa harrastaa kirkon kerhoja, ei mitään todella erilaista ja 'outoa', esimerkiksi jos poika harrastaa tanssia", kertoo 9.-luokkalainen Kaisa Matikainen.
Tätä lukiessa en voinut välttyä ajattelemasta tässäkin viestiketjussa pohdittuja asioita. (toisessakin ketjussa jotain) ja parit partioaiheiset linkit http://www.partio.fi/Suomeksi/Aikuiset/Organisaatio/Suomen_Partiolaiset/Jasenkokous/Vaalit/Kysymykset_ehdokkaille/2._Kasvu.iw3 http://www.uusimaa.partio.fi/partiota-kaikille
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 11:18 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content