Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 24.04.2024 kello 10:42

Rescue.fi

Rekrytointi vauhdissa - palokuntaan.fi

Page navigation


Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: ADHD

Kuitenkin,tälläiset pomppulinnat on mielestäni hyviä keinoja saada skidit peuhamaan siihen ja samalla jututtaa vanhempia jotka saattavat innostua harrastuksesta.

Quote by: kuli

Henkilö, joka on 48 tuntia viikosta töissä tai työmatkalla, 60 tuntia valmistautumassa töihin menoon (=nukkuu yöt kännykkä äänettömällä), lastenvahtina 20 tuntia ja 40 tuntia viihteellä, menossa viihteelle tai toipumassa viihteellä olon seurauksesta, on palokunnan näkökulmasta yhtä hyödyllinen kuin henkilö, jota ei ole olemassakaan.

Nämä kaksi lainausta kertovat sen problematiikan mikä nuorten ja aikuisten (16-25) rekrytoinnissa on ainakin oman kokemukseni mukaan, vaikka tuon 40 tuntia viihteellä vaihtaisi "Perheen kanssa vietetyksi laatuajaksi". Vanhemmat mielellään juttelevat, kuten poliitikotkin resursseja luvatessaan, mutta "rekrytoinnin realisoituminen" onkin sitten jotain muuta. Kurssi-ikäisillä nuorilla alkaa opiskelut ja työnteot viemään niin paljon aikaa, että kurssien sovittaminen ajankäyttöön on vaikeaa. Kurssien ohjelmien rakenne on myös mielestäni vääränlainen ja niiden ohjelma on rakennettu varsin suppeakatseisesti valittua kohderyhmää silmälläpitäen. Sopiikin kysyä, onko "tuote" kunnossa ennenkuin rekrytointi aloitetaan? Onko kursseja riittävän usein? Onko kouluttajia ylipäätään saatavana? Onko kurssien rakenne oikea (vrt. kansalaisopistot)? Hallitsevatko kouluttajat myös aikuisten kouluttamisen? Onko kouluttajien asenne kohdallaan? Ovatko palokunnat valmiit ottamaan uusia jäseniä? Onko uusille jäsenille varaa hankkia varusteita? Toimiiko palokuntien välinen yhteistyö vai toimitaanko jossain jopa palokunta-aatteen ja -arvojen vastaisesti? Arkielämän kysymyksiä riittää läjäpäin. Niiden ratkaiseminen on yhtä tärkeää kuin uusien jäsenten rekrytointi. Muuten voidaan rahat kantaa suoraan vaikkapa neulasbaariin. Rekrytointi ei tietenkään ole yhden osaston tai yhden palokunnan hanke. Se vaatii uudentyyppistä ajattelumallia koko palokuntapakettiin: se ei korjaannu uusilla työryhmillä, vaan päinvastoin vanhojen lakkauttamisilla ja resurssien uudelleensuuntamisella, sekä ennenkaikkea johtavista virkamiehistä lähtevällä ajattelutavan ja asenteen muutoksella. Näin voitaisiin saada mielestäni edes pieniä tuloksia tai edistysaskelia. Esimerkkinä mainittakoon aluepelastuslaitosten jatkuvat organisaatio- ja henkilömuutokset, työryhmien tuotokset, joita ei koskaan päästä toteuttamaan ennenkuin uusi työryhmä jo korvaa edellisen. Harva palokunta pysyy perässä edes siinä, keneltä pitää pyytää hanskoja. Tämä sivu on kaikessa karuudessaan paljonpuhuva [media: 20081005210538517] Tätäkö on palokuntakoulutus?
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

ADHD

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 08/27/08
Posts: 20
Tuohon Clintin stooriin on helppo yhtyä. Ongelmia on tuolla saralla,mutta mistäpä niihin ratkaisu. Kehitys ei ole aina positiivista ja pahoin pelkään ,että tämän asian kanssa on opittava elämään Omalla kohdallani olen huomannut ,että kurssin ja työn yhteensovittaminen vaatii pähkäilyä,varsinkin kun tein vuorotyötä.
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: Clint+Eastwood

Kurssien ohjelmien rakenne on myös mielestäni vääränlainen ja niiden ohjelma on rakennettu varsin suppeakatseisesti valittua kohderyhmää silmälläpitäen. Sopiikin kysyä, onko "tuote" kunnossa ennenkuin rekrytointi aloitetaan? Onko kursseja riittävän usein? Onko kurssien rakenne oikea (vrt. kansalaisopistot)? Hallitsevatko kouluttajat myös aikuisten kouluttamisen? Onko kouluttajien asenne kohdallaan? Ovatko palokunnat valmiit ottamaan uusia jäseniä? Onko uusille jäsenille varaa hankkia varusteita? Toimiiko palokuntien välinen yhteistyö vai toimitaanko jossain jopa palokunta-aatteen ja -arvojen vastaisesti?

Erittäin perusteltuja kysymyksiä. Pelkään pahoin, että monessakin tapauksessa parantamisen varaa löytyy jo heti palokuntatasolta. Jos palokunnalla ei ole mitään konkreettista suunniltelmaa siitä, miten uudet tulokkaat integroidaan porukkaan, niin saattaapa aika moni tulokas kokea tulleensa petetyksi. Luvattiin tositoimintaa, muttei järjestetä perehdystä, koulutusta tai muutakaan sisäänajoa. Tositoimista puhumattakaan. Perehdyskurssin jälkeisten kurssien sisältöihin ei palokuntatasolta pysty kovin paljon vaikuttamaan, mutta kouluttajan ja kurssiajankohdat sentään pääsee valitsemaan. Tämä tosin edellyttää sitä, että palokunnat ostavat omilla rahoillaan sen, minkä pelastuslaitos järjestäisi parhaaksi katsomallaan tavalla ja sille sopivalla aikataululla.
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: ADHD

Omalla kohdallani olen huomannut ,että kurssin ja työn yhteensovittaminen vaatii pähkäilyä,varsinkin kun tein vuorotyötä.

Jos kerralla onnistuttaisiin rekrytoimaan alueen laajuisesti useita kymmeniä uusia tulokkaita, olisi tämän ongelman ratkominen helpompaa. Perinteisesti kurssit on järjestetty iltaisin ja viikonloppuisin, mutta tilanteessa, jossa tarve on useille yhtäaikaisille kursseille voidaan menetellä toisinkin. Koska kurssien sisällöt ovat varsin pitkälti vakioituja, ei koko kurssin käymistä samassa porukassa voine pitää mitenkään välttämättömänä. Jos käytössä olisi systeemi, jossa koulutus etenisi esim. 8 oppi-/harjoitustuntia viikossa ja tarjolla olisi päiväkurssi arkisin (esim. ma, ke 8.45-12.30), iltakurssi arkisin (esim. ti, to 17.15-21.00) ja päiväkurssi lauantaisin (esim. la 9-16.30) ja samoista sisällöistä johtuen olisi sama mihin näistä kolmesta osallistuu, kunhan vaan joka viikko on läsnä tuon 8 tuntia. Minusta tämä huomioisi hyvin enemmän tai vähemmän epämääräisinä aikoina töissä käyvät ja töissä käymättömät. Tuolla tahdilla ehtisi uuden vuoden ja vapun välisenä aikana käydä läpi ainakin perehdytyksen ja sammutustyökurssin. Palkkaa koulutuksesta nauttivan viranhaltijan saamisessa ei pitäisi noihin päiväkoulutuksiin olla ongelmaa ja palokuntien välisellä yhteistyöllä varmasti löytyy vetäjät myös niihin osuuksiin, jotka vedetään palokuntalaisten voimin.
 Quote

Status: offline

Kormy

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 09/16/08
Posts: 1
Tuttuja asioita tuli tuossa aiemmin jo esille. Perustuen omiin kokemuksiin muutama kommentti: - Uusien rekrytoinnissa on ongelmana uusien henkilöiden palokuntatoimintaan liittymisajankohta. Uusia tulee "tipoittain", eli juuri koskaan ei osu kohdalle tilannetta, jossa uudet tulisivat mukaan toimintaan samanaikaisesti. Tuolloin perehdyttämisen suunnittelu ja toteuttaminen on hankalaa, sekä työlästä. - Koulutettujen tulokkaiden perehdyttämisessä on usein sama ongelma. Harvoin tulee monta "uus-vanhaa" samalla kertaa mukaan palokuntaan. - Monessa palokunnassa ei perehdytetä. Itse liityin toiseen palokuntaan muuton seurauksena v.2002. Siellä perehdytys oli = pari kertaa harkoissa ja sitten jo mukana keikoilla seuraavalla viikolla. Idea on hieno, näyttävästi mainostaa toimintaa ja harrastusta. Kortin kääntöpuoli on kuitenkin olemassa. Kääntöpuolelta löytyy vanha kunnon maltti on valttia. Ennen perehdytyksen aloittamista tulisi uuden seurata harjoittelua pari kertaa, saadakseen tuntumaa siitä mihin on ryhtymässä. Ennen sammutustyökurssia, tulee palokunnan varmistua henkilön osaavan perusasiat ja olevan sovelias tähän harrastukseen. Tärkeää on myös saada henkilö ryhmäytettyä mukaan omaan palokuntaansa. Itse palokunnan vaihdon kokeneena (nyt olen jo takaisin vanhalla paikkakunnalla ja omassa palokunnassa) katsoisin kääntöpuolen parempana vaihtoehtona, vaikkakin se veisi harrastuksen "seksikkyyttä" pois aloittelevan harrastajan silmissä. Tämä on kiva harrastus, mutta se ei sovellu kaikille. Parempi on, että molemmat osapuolet ovat varmoja aloittaneen soveliaisuudesta ja harrastuksen oikeasta kuvasta, ettei kuluteta koulutukseen suunnattua resurssia turhaan.
 Quote

Status: offline

esanahka

Forum User
Amattilainen
Registered: 02/06/04
Posts: 406
Ratkaisu voi olla historiassa???
Quote by: kuli

...heidän isät ja äidit saadaan kaapattua mukaan messiin.

ps.Kannattaa katsoa miten päin kolkatun raahaa luolaan. Virheen huomaa painosta
Sääli on ilmaista. Halveksunta pitää ansaita!!
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Clint+Eastwood

Pienenä detaljina mainittakoon se, että valtakunnallisesti markkinoidaan toimimatonta nettiosoitetta. Pomppulinnoihin painettu "palokuntaan.fi" -nettiosoite on tarjonnut julkaisustaan lähtien palvelimen 400-virheilmoituksen "Bad request (invalid hostname) / Pyyntö ei kelpaa" (korjaaminen vaatii IIS:ssä muistaakseni pari hiiren klikkausta ja muutaman entterin ja siitä voi veloittaa parin tunnin työn dokumentointeineen ja projektimäärittelyineen ellei ole tilaajan vaatimusmäärittelyssä). [media: 20081005205711419]

On muuten korjattu...
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Rautakanki

Forum User
Ministeri
Registered: 10/06/04
Posts: 895
Quote by: esanahka

Ratkaisu voi olla historiassa???

Quote by: kuli

...heidän isät ja äidit saadaan kaapattua mukaan messiin.

ps.Kannattaa katsoa miten päin kolkatun raahaa luolaan. Virheen huomaa painosta

Hei Esa! Älä aliarvioi tätä tapaa. On omakohtaisia kokemuksia siitä, että palokuntanuoren mukana tuli 112-päivän vierailun myötä isä hälytysosastoon aktiiviksi ja myöhemmin äiti naisosastoon. Tarinan huono puoli on se, että poika ei enää ole nuoriso-osastossa.
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Quote by: Rautakanki[p} Älä aliarvioi tätä tapaa. On omakohtaisia kokemuksia siitä, että palokuntanuoren mukana tuli 112-päivän vierailun myötä isä hälytysosastoon aktiiviksi ja myöhemmin äiti naisosastoon. Tarinan huono puoli on se, että poika ei enää ole nuoriso-osastossa.[/p]
No ei varmasti ole enää, tuonhan nyt olisi voinut päätellä jo etukäteen.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Pomppulinnajätkät hoitivat homman juuri niin hyvin kun arvata saattaa:
Paloasematempaus johti harhaan - If korjasi mainostaan If-vahinkovakuutusyhtiön ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön yhteinen Päivä paloasemalla -kampanja on aiheuttanut hämmennystä ympäri Suomen. Näyttävä mainoskampanja on ollut esillä muun muassa radiossa ja lehdissä. Mainoksissa ihmisiä on kutsuttu tutustumaan huomenna paloasemille, joissa luvassa on muun muassa hauskoja tehtävärasteja sekä tietoiskuja koko perheelle. Kuitenkin esimerkiksi Helsingissä kaikkien seitsemän palo- ja pelastusaseman oveen on kiinnitetty lappu, jossa kerrotaan, ettei Päivä paloasemalla -tapahtumaa ole luvassa. Tämä johtuu siitä, ettei Helsinki osallistu tempaukseen kolmea vapaapalokuntayhdistystä lukuun ottamatta. Sama koskee myös muita Suomen paloasemia. Tapahtumaan on ilmoittautunut lähinnä VPK-yhdistyksiä ja vain joitakin yksittäisiä paloasemia. Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen tiedotuspäällikkö Pentti Grönroos moittiikin mainoskampanjaa harhaanjohtavaksi - Mainoksesta saa helposti kuvan, että tapahtuma olisi kaikilla Suomen paloasemilla, Grönroos sanoo. Grönroos painottaa, ettei Helsingin pelastuslaitos edes ehtisi kiireisenä lauantaipäivänä järjestää tällaista yleisötapahtumaa. - Meidän ensisijainen tehtävämme ovat hälytykset. Keikkaa on muutenkin niin paljon, ettei meillä riitä ihmisiä paloasemille päivystelemään. If teki korjauksen radiomainokseen If :stä kerrotaan, että se on saanut jonkin verran palautetta tapahtuman radiomainoksesta. - Jotkin tahot ovat nähtävästi ymmärtäneet mainoksen väärin, sanoo If:n tiedottaja Tina Sademies. Sademiehen mukaan radiomainokseen tehtiin eilen korjaus. - Mainoksessa kerrottiin alun perin, että tapahtuma on paloasemilla ympäri maan. Nyt mainokseen on lisätty kehotus tarkistaa mukana olevat paloasemat Päivä paloasemalla - nettisivuilta, kertoo Sademies. Sademies muistuttaa, että lehtimainoksissa ilmoitettiin, että tapahtuma järjestetään lähes sadalla paloasemalla. Ilmoituksessa kehotettiin myös tarkistamaan mukana olevat paloasemat nettisivuilta. - Harmillista, jos ilmoitus on johtanut vääriin tulkintoihin, Sademies pahoittelee.
MTV3
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

209

Forum User
Ministeri
Registered: 02/20/04
Posts: 1287
Meinasin mennä aamulla teippaamaan meidän aseman seinään lapun, missä todetaan että emme osallistu kyseiseen tapahtumaan koska KUSimaan laitos on irtisanomassa sopimuksia.
Toimii kaljana, autona ja linnana - WARTBURG. Ajat mukavammin - elät leveämmin!
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Olemme käynnistäneet oman rekrytointikampanjamme valmistelut. Kampanjahanke kantaa nimeä "Ilta palokunnalla - Jatkot hotellilla". Paikalliset tapahtumat voit tarkistaa täältä. Tulemme hakemaan 1,2 -1,3 miljoonaa euroa kampanja-avustusta palosuojelurahastolta kakun, keskioluen ja pääsylippujen hankintaan.
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

watti

Forum User
Dirika
Registered: 09/18/03
Posts: 791
Location:Keski-Uusimaa
Quote by: 209

Meinasin mennä aamulla teippaamaan meidän aseman seinään lapun, missä todetaan että emme osallistu kyseiseen tapahtumaan koska KUSimaan laitos on irtisanomassa sopimuksia.

Vantaalla ainoastaan Asolan VPK osallistuu tuohon tempaukseen ! Eikä siellä ikkunassa kyllä näkynyt peruutusilmoitusta mutta iso mainos kylläkin oli tienpuolella !
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
Hiekkaharjussa: [media:20081129192205156] Melkein oikein....
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Mitä h......iä ne Äiti Venäjän puolesta anteeksi pyytelee?? Kun on munittu ,niin on munittu, ja vastuu on Pasilan Tornitalossa eikä sitä tarvitse kenenkään pahoitella viran puolesta. Olisivat nyt sitten saman tien laittaneet asian niin kuin se on eli vain yksi Keski-Uudenmaan 31 vpksta osallistuu tapahtumaan, vakinaiset eivät työkiireisiinsä vedoten uskalla avata ovia edes tunniksi ulkomaailmalle, ja koko maassakin tapahtumapaikkoja on alle sata... Kampanjan aiheuttamaan anteeksipyytelyyn nähden aika rankasti pielessä koko homma, mukaan on saatu alle 10 % koko maasta, ja on alueita joissa tapahtumaa ei huomioida ollenkaan. Kuluja ei ole toki säästelty, onhan takana sponsori ja Rahasto, jotka takaavat että hilloa piisaa... Voi kun edes kerran menisi joku kohdalleen...
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Hiekkaharjun paloaseman läheisyydessä olevasta ikkunasta löytyi oheinen ilmoitus: [media:20081130033717434]
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

ADHD

Forum User
Hallitopäällikkö
Registered: 08/27/08
Posts: 20
Kaikesta purnauksesta huolimatta päivä paloasemalla taphtuma onnistui erittäin hyvin. Halukkaita kävijöitä oli erittäin paljon ja palaute oli erittäin positiivista.
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: ADHD

Kaikesta purnauksesta huolimatta päivä paloasemalla taphtuma onnistui erittäin hyvin. Halukkaita kävijöitä oli erittäin paljon ja palaute oli erittäin positiivista.

Missäs näin kävi? Oliko miehistön koulutussuunnitelma jo muokattu aikuiselle työssäkäyvälle ihmiselle soveltuvaksi, vai oliko tapahtuma suunnattu rekrytoimaan pikkupoikia uimahallireissuille?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

Clint Eastwood

Forum User
Moderator
Registered: 03/12/04
Posts: 2003
HS: Turvallisuusasiat halutaan osaksi opetussuunnitelmaa
"Miten toimitaan hätätilanteessa? Nuorten olisi hyvä oppia kiinnittämään huomiota vaaratilanteisiin paikoissa, joissa he viettävät aikaansa: diskoissa ja ostoskeskuksissa", pohtii suunnittelua koordinoivan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin tiedottaja Juha Hassinen. "Kyseessä on pitkän tähtäimen projekti, koska opetussuunnitelmat uudistuvat vasta vuonna 2014. Asiaa valmistellaan jo nyt, koska se on osa sisäisen turvallisuuden ohjelmaa." Vaikka hanketta koordinoi paloturvallisuuteen erikoistunut järjestö, tarkoituksena on luoda kokonaisvaltainen opetusohjelma, jossa otetaan huomioon muun muassa internetturvallisuus.
Tarkoitus on varmaankin hyvä, mutta pari pikku juttua tuntuu unohtuvan. Ennen rönsyilyä uusille alueille, tulisi mielestäni hoitaa palokuntien toimintaedellytykset ja mm. palokuntakoulutuksen järjestäminen kuntoon. Toimivat vapaaehtoisvetoiset järjestelmät on haudattu byrokratian alle, jotta voidaan kehitellä projektia ja prosessia jos jonkinmoista. Muutamalla tonnilla vuodessa toimivia palokuntia ahdistellaan milloin milläkin, mutta liitämiseen riittää fyrkkaa. On täysin turhaa rakennella rekrykampanjoita ym. jos tuote ei ole kunnossa. Ihmisten tulisi kiinnostua turvallisuudesta ja viranomaisten, kattojärjestöjen ja alueellisten organisaatioiden luoda puitteet paikallistason toimintaan, mutta minkäs teet kun resurssit kuluvat toimikuntiin, työryhmiin, raportteihin ja esimerkiksi kurssiohjelmat on laadittu, niin en tiedä kenelle, kun katsoo tätäkin esimerkkiä: http://www.upl.fi/?e=413&i=262&s=239&t=1. Rahoituksesta lienee turha keskustella, koska fyrkkaahan ei koskaan ole kenelläkään tarpeeksi. Tarvitseeko vuodesta toiseen hakata päätään seinään? Käytännön näytteen tuotteen epäkuntoisuudesta järjesti Keski-Uudenmaan Pelastuslaitos esittelemällä suhdetoiminta-, neuvottelu- ja kehittämistaitojaan sopimusten irtisanomisyrityksen muodossa, kukaan ei voine kiistää etteikö mainittu taidonnäyte liity yleisemminkin asiaan. Tällä tyylillä ei tämä
Poikkihallinnollisen sisäisen turvallisuuden ohjelman tavoitteena on, että Suomi on Euroopan turvallisin maa vuonna 2015.
toteudu 2015 vaan mennään entistä kauemmas. Kylän turvallisuuden perusyksikkö on ollut palokunta ja kun se puretaan ei jäljelle jää mitään. Maanpuolustuksen alle eivät kaikki todellakaan tahdo ja pakko ei ole tunnetusti kovin hyvä motivaattori. Back to the Basics ja alas Tornista!
Kuka omistaa prosessin?
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Quote by: Clint+Eastwood

esimerkiksi kurssiohjelmat on laadittu, niin en tiedä kenelle, kun katsoo tätäkin esimerkkiä: http://www.upl.fi/?e=413&i=262&s=239&t=1.

Tuo aikataulu sopisi ihan hyvin vaikka minulle. Onhan nuo lauantait pitkiä ja puuduttavia, mutta kun kerran olen neljän tunnin fysiikanluentojen jälkeen jaksanut laskea neljä tuntia lujaria ja sitten vielä pari tuntia tilastomatematiikkaa, niin kyllä kahdeksan tuntia ensiapuakin on pakko jaksaa. Kurjista kurssiaikatauluista olen lukenut jo useampaan kertaan, mutta en muista, että missään yhteydessä olisi kerrottu, millainen sen kurssiaikataulun sitten pitäisi olla. Kaksivuorotyötä tekeville ei sovi illat kuin joka toisella viikolla ja kolmea vuoroa tekevälle ei sovi oikein mikään aika. Viikonloput on monessa taloudessa pyhitetty perheelle - toki jotkut ovat viikonloppuisinkin töissä. Useimmat ovat arkisin päivällä töissä, joten sekään ei sovi ja kukaan ei suostu valvomaan yöllä jonkun kurssin takia. Pitäisikö tehdä kurssi, jota vedetään saman sisältöisenä kolmena eri aikana ja jokainen voi valita mihin aikaan tunnit käy suorittamassa, kunhan vaan osallistuu jokaiselle tunnille? Tällöin voitaisiin tarjota esim. 6 tuntia viikossa ja sijoittaa ne vaikka ti ja to 9-12, ti ja to 17.30-20.30 sekä la 9.30-16 (sis. lounastauon). Tällä rytmityksellä pitäisi sopiva aika löytyä kaikille. Varjopuolena on kurssien keston venyminen - esim. ensiapukurssi kestäisi "vain" viisi viikkoa.
Rahoituksesta lienee turha keskustella, koska fyrkkaahan ei koskaan ole kenelläkään tarpeeksi.
Raha on sen verran vanha keksintö, että sitä pitäisi olla jo kaikilla tarpeeksi. Yleensä sen saaminen edellyttää jonkin verran ponnistelua ja jos haluja työn tekemiseen ei löydy, niin sitten ei ole rahaakaan. Viime keväänä tarjolla oli pientä palvelusta vastaan vähintään viisi numeroinen euromäärä rahaa. Itse olisin ollut valmis suorittamaan noin kolmanneksen tuosta pienestä palveluksesta, mutta kun ketään muuta (tai ainakaan asioista päättäviä tahoja) ei kiinnostanut, niin voittoa tuottava osakeyhtiö nuokin rahat kuittasi.
 Quote

Page navigation

All times are UTC. The time is now 10:42 AM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content