Tervetuloa sivustolle Rescue.fi 23.04.2024 kello 19:03

Rescue.fi

Varautumiskoulutus keskittyy/ armeija astuu kehiin


Status: offline

Darth Vader

Forum User
Moderator
Registered: 01/28/04
Posts: 2789
Tällaisen pikku tiedotteen löysin tuolta Punaisen Ristin sivuilta: http://www.redcross.fi/ajankohtaista/uutiset/fi_FI/Varautumiskoulutus/ Koko valtakuntaa viedään pikku hiljaa samaan nippuun joka suunnalta,nyt myös koulutuksen ja sen suunnittelun osalta. Ja kuinkas sattuikaan;mukana on Maanpuolustuskoulutusyhdistys,joka jo aiemmin on haaveillut vapaaehtoistoiminnan ylipäällikön asemasta Suomessa,ja on sen nyt saamassa ihan virallisesti. En ihmettelisi yhtään, vaikka tuon allekirjoitetun sopimuksen,"kumppanuussopimus",kuten se hienosti kuuluu,yhtenä osana SPEK tuottaisi tulevaisuudessa palveluita myös Maanpuolustuskoulutusyhdistykselle, ja vapaaehtoinen palokuntatoiminta huomaisi yhtäkkiä olevansa vain osa sotilaallista organisaatiota,jota koulutetaan "poikkeusoloihin" ja "varautumiseen" . Kouluttajina toimivat jatkossa SPEKin hyväksymät salaattipukuiset kouluttajat, ja sammutustyönkurssin tilalle muutetaan parissa vuodessa varautumiskurssi sekä lusikka-haarukkahässäkän selvittämiskurssi.Konemieskurssi muutetaan maastokuorma-autokurssiksi ja miinanpolkijakurssille laitetaan kaikki nostoväkeen siirretyt sammutusmiehet. Ja artisti maksaa koko huvin, saahan SPEK mukavasti kulukorvauksia Rahastosta,niin miksei Maanpuolustuskurssitkin... Ja kun vielä SPEKin uudeksi toiminnanjohtajaksi on tunnetusti valittu juuri valtion virkamies, jolla on sotilashenkilötausta, ja vapaaehtoisesta palokuntatyöstä vähintäänkin värikkäät eikä mitenkään mairittelevat mielipiteet, ei suomalaisella vapaaehtoisella palokuntatyöllä enää ole juurikaan liikkumatilaa eikä kovinkaan houkuttelevaa tulevaisuutta tuon perustetun "johtoryhmän" alaisuudessa . Tuo valinta on hämmästyttänyt koko palokuntaväkeä, tärkeämpää oli saada kaverit taas mukaan päätöksentekoon kuin tehdä toimiva kokonaisuus.Ja tämän kaltaiset "hyvä veli" sopimukset vain vievät uskotavuutta koko vapaaehtoistyön tulevaisuudesta. Vahvat sotilastaustan omaavat toimijat jättävät oman jälkensä , ja pelastustoimi jää koulutuksessa jalkoin. Padasjoen uusi kurssikeskus sijaitsee jo valmiiksi sotilasalueen laitamilla, ja muutenkin näyttää siltä että maanpuolustus vie kaiken huomion, ja pelastustoimi tulee siinä pikku hiljaa perässä. Sitä tukevat kaikki toimet henkilöstävalintoja myöten. SPEKin uusi ilmatyyny/benjipaloauto muutetaan rekrytointitarkoitusta varten PASI-panssariautoksibenjiksi, ja siihen asennetaan käsikraanatin muotoinen kapula,jota tökitään keskikäytävän tarranauhaan. Kaikki on valmista, ja pöytää katetaan kohti vihreää pelastustoimea, ihan kirjaimellisesti.
Jos olet epävarma, mumise hiljaa, jos olet kusessa, delegoi
 Quote

Status: offline

GSG9

Forum User
Dirika
Registered: 04/22/05
Posts: 515
Ja kuinka ollakkaan, uusi SPEK tirehtöörikin on valmiiksi entisiä puolustushallinnon herroja. Miten osuikaan linjaukset yksiin henkilö valinnan kanssa.
Avaritia prima scelerum mater
 Quote

Status: offline

kuli

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 07/31/05
Posts: 232
Muistaakseni lausuin jossakin vaiheessa, ei niin kovin kauan sitten, jotakin sen suuntaista, että kunhan saisi aikaan kilpailevan koulutusjärjestelmän, voidaan esittää kysymys, "mihin tarvitsen SPEKkiä?" Pelastuslain nojalla vastuu koulutuksesta kuuluu pelastuslaitokselle. Jos/kun ko. instanssi ei ole halukas ottamaan koulutusta järjestettäväksi omana tuontantona ja palokuntakenttä kokee SPEKkiläisillä kursseilla istumisen ongelmaksi, on löydettävä jokin oma Ratkaisu. Tai siedettävä nykytila. Käsittääkseni alueella vaikuttaa yhdistys, jonka nimi on Keski-Uudenmaan pelastusyhdistys ja jolla on jotakin tekemistä ainakin nuorison palokuntakoulutuksen kanssa. Jos ao. yhdistyksen jäsenet katsovat tarpeelliseksi, niin sen hallitus varmaankin mielellään ryhtyy toimenpiteisiin, jonka lopputuloksena on edellä tarkoitettu Ratkaisu. Lisäksi on huomattavaa, että läheskään kaikki kurssit eivät ole lakisääteisiä. Suurimman osan koulutuksesta voi järjestää vaikka palokunta itse. Ongelmaksi voi muodostus "omatekoisen" sammutusmiehen saaminen yksikönjohtajakurssille. Voipi olla, ettei SPEKkiläinen koulutusorganisaatio halua sellaista kurssilaista, jolla on sammutustyö- ja savukurssien lisäksi vain palokunnan sisällä järjestettyä kurssitusta.
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Suomen lentopelastusvalmius kohoaa 1. heinäkuuta
Lentomiehistöjen taitoja ylläpidetään metsäpalolennoilla ja yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa toteutettavalla koulutuksella. Vuosittain järjestetään ilmavoimien tiloissa sekä teoreettisia alkeis- että käytännön lentoharjoitteita sisältäviä jatkokursseja.
ILMAILU Koska MPK ry iskee kiinni meripelastukseen?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

Status: offline

kippari

Forum User
Säädösvalmisteluavustaja
Registered: 09/26/05
Posts: 172
MITEN NIIN KOSKA?? http://www.srs.fi/ (=> MYÖS SISÄMINISTERIÖ OSALLISTUU KOULUTUSSUUNNITTELUUN JA ITSE KOULUTTAMISEEN)
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!
 Quote

Status: offline

Korson Jeesus

Forum User
Moderator
Registered: 04/26/04
Posts: 1852
Quote by: kippari

MITEN NIIN KOSKA?? http://www.srs.fi/ (=> MYÖS SISÄMINISTERIÖ OSALLISTUU KOULUTUSSUUNNITTELUUN JA ITSE KOULUTTAMISEEN)

Unohdit käpslokin tosta linkistä. Ööö mutta miten tuo linkki liittyy meripelastukseen?
Palomiesten asenne johtohenkilöstöä kohtaan on usein halveksiva ja johdosta pyritään pysymään erossa. - Teija Mankkinen
 Quote

All times are UTC. The time is now 07:03 PM.

  • Normal Topic
  • Sticky Topic
  • Locked Topic
  • New Post
  • Sticky Topic W/ New Post
  • Locked Topic W/ New Post
  •  View Anonymous Posts
  •  Anonymous users can post
  •  Full HTML Allowed
  •  Censored Content