Johtavaa tilanteenhallintaa vuodesta 1998

Tervetuloa sivustolle Rescue.fi
16.01.2022 kello 22:03

Sammutin Oy toimittaa Puolustusvoimille uusia puhdistusajoneuvoja

Uutiset

Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta on hankkinut suomalaiselta Sammutin Oy:ltä 16 puhdistusajoneuvoa puolustusvoimien käyttöön. Hankintasopimuksen arvonlisäverollinen kokonaishinta lisähankintavarauksineen on noin 23,5 miljoonaa euroa. Ajoneuvot toimitetaan puolustusvoimille vuosina 2009-2010. Ensimmäinen puhdistusajoneuvo luovutettiin Pioneerirykmentille operatiiviseen käyttöön 16. helmikuuta.

Kauppaa voidaan pitää pelastusalalle poikkeuksellisen suurena.

Puhdistusajoneuvoja käytetään suojelujoukkojen vaativissa puhdistus- ja pelastustehtävissä, joissa voidaan joutua toimimaan CBRN-ympäristössä (kemiallisesti, biologisesti tai radioaktiivisesti saastunut ympäristö). Lisäksi puhdistusajoneuvoja käytetään sotilaspalokuntien tehtävissä eri joukko-osastoissa. Puhdistustehtävissä puhdistusajoneuvolla voidaan toteuttaa kaluston-, tiestön- ja maastonpuhdistustehtäviä CBRN-saasteista erilaisilla puhdistusaineilla. Pelastustehtävissä puhdistusajoneuvolla voidaan suorittaa sammutus, pelastusraivaus- ja ensiaputehtäviä.

Puolustusvoimien puhdistusajoneuvohankinnan työllistävä vaikutus Sammutin Oy:ssä on noin 30 henkilötyövuotta. Yritys suunnittelee ja valmistaa ajoneuvoja Jyväskylässä.

Artikkelien asetukset

Sammutin Oy toimittaa Puolustusvoimille uusia puhdistusajoneuvoja | 1 kommentti(a) | Luo uusi käyttäjätili
Oheiset kommentit ovat kirjoittajiensa omaisuutta. Sivusto ei ole vastuussa kirjoittajien sanomisista.
Sammutin Oy toimittaa Puolustusvoimille uusia puhdistusajoneuvoja
Tekijä: kippari on17.02.2009 kello 10:33

Höh!

Telkkarissa Häkämies mainosti hankinnan tuovan tai ylläpitävän Suomalaisia työpaikkoja. Ihan hyvä niin, mutta olisivat sitten tehneet värkkinsä Sisun alustalle Scanian sijaan. Joka tapauksessa vempain näytti tosi hienolta verrattuna niihin vanhoihin "Uraleihin" joilla tähän asti on pelattu.

---
Rapulan parantaminen ryypyllä on lähes yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantamien pieremällä!

[ # ]