Turvallista Uutta Vuotta!

31.12.2006 kello 13:28

Kirjoittaja: Darth Vader

Uusi vuosi vaihtuu varsin poikkuksellisissa olosuhteissa koko maassa. Lumeton maa aiheuttaa sen , että rakettien lähetys- ja laskeutumisalustana perinteisesti ollut lumihanki puuttuu suurimmasta osasta maata.
Raketti voi lähteä arvaamattomaan suuntaan,jos sen tukee huonosti lähtöalustalleen, ja aiheuttaa vakavia vahinkoja. Siksi on hyvä asennoitua niiden kanssa toimimiseen tänä vuonna erityisen varovasti; Valmistele ilotulitus huolella ja käytä suojalaseja

Rakettien ampumiseen turvallisesti kannattaa kiinnittää huomiota. Ampujan tulisi käyttää aina suojalaseja, jotka voi ostaa esimerkiksi rakettien myyntipaikoista. Ilotulitepakkausten käyttöohje on hyvä lukea huolella ja noudattaa käyttöön liittyviä ikärajoituksia.

Ilotulite pitää asettaa riittävän etäälle katsojista, jotta raketilla tai paukulla on tilaa räjähtää. Myös jätteet tulee hävittää turvallisesti. Hehkuvat rakentinosat voivat sytyttää tulipalon. Ampumispaikalle on syytä varata sammutusvälineet, esimerkiksi sammutuspeite tai vettä. On tarkoituksenmukaista pukeutua vaatteisiin, jotka eivät syty helposti palamaan.

Raketin osuessa rakennukseen, varmista,että se ei vahingoittanut ketään eikä aiheuta tulipalovaaraa.
Jos tuli kaikesta huolimatta syttyy, pyri sammuttamaan palo nopeasti tukahduttamalla tai vedellä. Apua saat hätänumerosta 112. Hätänumeroon voit soittaa ilman suuntanumeroa myös kännykästä.

Mikäli raketti osuu kasvoihin/silmiin, pidä potilas aloillaan, peitä molemmat silmät,jotta silmien liike ei aiheuta lisää vahinkoa , ja pidä henkilö rauhallisena ja paikoillaan.
Hälytä välittömästi apua hätänumerosta 112.
Muissa palovammoissa tukahduta tuli vaatteista peitteellä tai kierittämällä uhria maassa,huuhtele ihoa kylmällä vedellä , varsinkin kasvoissa olevat vammat vaativat aina kiireellistä hoitoa. Älä yritä väkisin poistaa tai leikata kiinni palaneita vaatteita iholta.

Nauttikaa Uudesta Vuodesta ja tehkää se turvallisesti!

Toivottaa FRN , Darth Vader ja koko joukko pelastusalan väkeä täältä Uudenmaan lumettomilta lakeuksista!

Comments (0)


Rescue.fi
https://www.rescue.fi/article.php/20061231112845298