Johtavaa tilanteenhallintaa vuodesta 1998

Tervetuloa sivustolle Rescue.fi
06.04.2020 kello 20:29

Internet radikalisoituu ja tilannekuva tarkentuu

Uutiset

Helsingin Säätytalolla tänään pidetyssä seminaarissa viranomaisten ja tiedotusvälineiden edustajat pohtivat kriisiviestinnässä tehtyjä virheitä ja maailman muuttumista.

Ulkoministerimme ollessa 1970-luvun radikaali, sisäministerimme lausunto "Pitää kuitenkin muistaa, että internetiä käytetään myös rikolliseen toimintaan, ääriesimerkkeinä terrorismi ja radikalisoituminen. Rajamäen mukaan internetin valvontaa tulee siksi tehostaa. (HS)" herättää mielenkiinnon siihen, millaiseen stasijärjestelmään olemme siirtymässä. Avoimeen internetiin voidaan rakentaa varsin helposti täysin suljettu ja salattu verkko, josta ei ulkopuolisilla ole tietoakaan, vahvasti salatusta sisällöstä puhumattakaan.

Mitä tarkoitetaan radilkalisoitumisella: vapaata keskustelua, sen herättämistä vai ministerin tai pelastusjohtajan näkemyksistä poikkeavan mielipiteen esittämistä tai peräti tehdyn päätöksen kyseenalaistamista?

Herää kysymys, ovatko sisäministeriön asiantuntijat ajan tasalla. Sen olemme jo todenneet, että Poliisi on ainakin televalvontaoikeuksistaan pihalla kuin lumiukko juhannuksena. Keitä Rajamäki aikoo valvoa? Omia äänestäjiään oikean valinnan varmistamiseksi?

Kiitämme ministeriötä ympärivuorokautisen päivystyksemme huomioimisesta. Tulemme jatkossa kehittämään palveluamme entistä radikaalimmin. Esimerkkinä tästä hanketasolla oleva RID JEPP -ohjelmamme.

HS: Katastrofit havahduttivat virkavallan kehittämään kriisiviestintäänsä

Aiheeseen liittyen

Artikkelien asetukset

Internet radikalisoituu ja tilannekuva tarkentuu | 1 kommentti(a) | Luo uusi käyttäjätili
Oheiset kommentit ovat kirjoittajiensa omaisuutta. Sivusto ei ole vastuussa kirjoittajien sanomisista.
Internet radikalisoituu ja tilannekuva tarkentuu
Tekijä: dvortex on05.09.2006 kello 12:17
Ja puhelin käyttö pitäisi myös rajoitta, ja valvojat kadulle. Ja viikkottainen valhepaljastintesti... Ei näin. Tähän asti Suomessa ei on ollu yhtän terrori-iskuja. Lulen että tämmösta hulluisutta vaan pahentaisi tillane. Nykyän jenkeissä melkein kaikki on sallittu jos se on "terrorismin vastaan" jäisin mielellään tämä sotkun ulkopuolella.
[ # ]