Johtavaa tilanteenhallintaa vuodesta 1998

Tervetuloa sivustolle Rescue.fi
02.04.2020 kello 08:04

Sammutinsäiliö repesi pohjastaan

UutisetSammutinsäiliö repesi pohjastaan ("räjähti") helsinkiläisessä huoltoliikkeessä. Vakava henkilövahinko oli lähellä, mutta onneksi tällä kertaa selvittiin mustelmilla.

Lue lisää ja katso vaikuttavat kuvat. Tapaus sattui, kun vuotanutta paineellista 6 kg:n jauhesammutinta (Tempus 6 VG, 6,9 l, koepaine 23 bar, 1996 ), oltiin täyttämässä koska paine ei enää ollut ohjeiden mukainen 14 bar.

Sammutinhuoltaja oli ilmeisesti olettanut säiliön vuotavan venttiilin tiivisteestä ja lisännyt typpeä. Huoltajan mukaan paine oli ollut 10 bar:n luokkaa, kun sammuttimen pohja oli pettänyt, ja säiliö oli lentänyt työpöydältä kattoon. Huoltaja sai mustelmia paineiskun osuessa häneen, mutta vakavammilta vammoilta säästyttiin.

Syy pohjan pettämiseen on hyvin ilmeisesti pohjaosan ulkopuolinen syöpyminen ja sen johdosta seinämän ohentuminen. Säiliötä lienee
säilytetty märällä tai kostealla alustalla, joilloin korroosio voi syntyä maalipinnan allekin, jos pinnoite on päässyt rikkoutumaan jostain kohdasta. Sammuttimessa ei ollut havaittavissa muita maalipinnan vaurioita kuin ns. "jalkanystyröissä" olleet normaali kulumat.

Sammuttimia on totuttu pitämään turvallisina, mutta vaikeissa olosuhteissa tilanne voi muuttua ja sammuttimen kuntoa on syytä tarkkailla, koska kyseessä on paineellinen laite.Artikkelien asetukset

Sammutinsäiliö repesi pohjastaan | 1 kommentti(a) | Luo uusi käyttäjätili
Oheiset kommentit ovat kirjoittajiensa omaisuutta. Sivusto ei ole vastuussa kirjoittajien sanomisista.
Sammutinsäiliö repesi pohjastaan
Tekijä: Korson Jeesus on10.03.2005 kello 20:25
Onhan noita nähty ennenkin, Clintilla varmaan on kuvia...

---
"Laupiaita ovat ne, jotka asuvat pääradan varressa Rekolan ja Savion välillä"
[ # ]